Moskébygget och löftesbrottet

Jag gissar att våra cirka 10 000 muslimer i Halmstad kommun i blev mycket förvånade och besvikna när det blev nej till moskébygget.

ANNONS
|

Replik

till Trannels insändare "Hellre bowlinghall än moské i Halmstad" i HP den 10 maj.

För bra många år sedan lovade partierna i Samhällsbyggnadsutskottet i Halmstad att de nyanlända skulle få köpa mark (för egna pengar) för att bygga en moské i Fyllinge. När detta löfte skulle konfirmeras i vinter i utskottet så hade Moderaterna och Socialdemokraterna bytt åsikt och sade nej till markförsäljningen. Endast Centerpartiet stod kvar vid sitt löfte och röstade ja.

Jag gissar att våra cirka 10 000 muslimer i Halmstads kommun i blev mycket förvånade och besvikna när det blev nej. De tror kanske nu att det är vanligt att svenskar i gemen bryter sina löften.

ANNONS

Att nu Tranner (som inte vågar sätta ut sitt namn) försöker att ställa moskébygget mot en bowlinghall är lika ologiskt som hela hans insändare. Politikerna hade lovat en moské , ingen bowlinghall.

Slutligen vill jag klara ut ett missförstånd. Moskén kommer att användas som möteslokal med fredagsbönen som den aktivitet som lockar flesta deltagare. När aktiviteterna är slut lämnar deltagarna Fyllinge och åker var och en tillbaka till sina hem.

De har inga planer på att bosätta sig i Fyllinge.

Åke Nilsson

ANNONS