Förslag som att naturreservat ska kunna upphävas är exempel på sådant som får skribenten starkare i sin egen övertygelse. ”Även här distanserar sig de borgerliga partierna från forskningen, och dessutom från internationella överenskommelser som Sverige anslutit sig till.”
Förslag som att naturreservat ska kunna upphävas är exempel på sådant som får skribenten starkare i sin egen övertygelse. ”Även här distanserar sig de borgerliga partierna från forskningen, och dessutom från internationella överenskommelser som Sverige anslutit sig till.” Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Miljöpartiet enda partiet med miljöpolitik i linje med forskningen

Saknar ni i dessa partier helt kunskap om att en rik biologisk mångfald är en förutsättning även för oss människor?

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Vilka partier kan tänka sig att samarbeta med MP?”, 8/2.

När jag läste Carita Boulwèns insändare insåg jag att jag gjort rätt genom att än en gång ställa upp på Miljöpartiets listor inför valet i höst. Jag tvekade länge, inte minst för alla de okvädingsord och det hat jag fick ta emot senast.

Boulwèn sablar på mycket lösa grunder ner Miljöpartiet. Men efter att ha arbetat med miljö- och naturfrågor i mer än 30 år vill jag hävda att Miljöpartiet är det enda parti i Sverige som har en miljö- och klimatpolitik som ligger i linje med forskningen. Det går inte att lösa dessa svåra frågor genom att, som partierna på högerkanten, sätta på sig en ögonbindel och låtsas som om de inte finns.

ANNONS

Än starkare i min övertygelse blir jag när jag ser att Moderaterna i riksdagen lagt ett förslag om att naturreservat ska kunna upphävas. Detta för att arealen skyddad natur inte ska få öka. Förslaget får stöd av Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Även här distanserar sig de borgerliga partierna från forskningen, och dessutom från internationella överenskommelser som Sverige anslutit sig till.

Saknar ni i dessa partier helt kunskap om att en rik biologisk mångfald är en förutsättning även för oss människor? Ställer ni inte längre upp på de beslut som tagits om att förlusterna av biologisk mångfald måste upphöra? Säg det i så fall klart ut!

Den ena rapporten efter den andra visar att vi inte klarar av att nå våra miljömål om vi inte radikalt förändrar politiken inom flera områden. Därför är det beklämmande att borgerligheten tar på sig ögonbindlar liksom att Socialdemokraterna åter verkar vara på väg att bli ”betongsossar”. ”Jag älskar gruvor”, sa ju nyligen näringsminister Karl-Petter Thorvaldsson.

Slutligen kan det vara värt att ställa sig frågan om någon i Halmstad vill lägga sin röst på partier som M och SD där de kommunala företrädarna inför öppen ridå håller på att slita varandra i stycken? Det inger då rakt inget förtroende!

ANNONS

Anders Wirdheim

ANNONS