Blommande blåklockor.
Blommande blåklockor. Bild: Hasse Holmberg / TT

Midsommar i Spenshult

Midsommar med dess firande är inte bara en svensk högtidssymbol utan också ett tillfälle att ses, sjunga och dansa in sommaren tillsammans.

ANNONS
|

Sommaren i Sverige kan vara helt fantastisk. Oavsett var vi befinner oss i livet är vi många som ser fram emot denna tid. Kanske för de ljumma kvällarna, för bad och utelek, för vacker natur eller för lite ledighet med nära och kära.

Midsommar med dess firande är inte bara en svensk högtidssymbol utan också ett tillfälle att ses, sjunga och dansa in sommaren tillsammans. Men sommaren ser långt ifrån lika ut för alla ska vi komma ihåg. Dagen före midsommarafton hade jag förmånen att få vara med och fira in midsommar på Spenshult. Det var musik, sång och danslekar runt midsommarstången och jordgubbstårta.

ANNONS

Det kändes verkligen som att det blev en minnesvärd dag för de boende på Spenshult som tagit sig ut i det gröna. Och att åtminstone för några timmar släppa allt det jobbiga, sin oro och väntan och att få le tillsammans med andra. Midsommarstång och kransar byggde vi tillsammans med barnen och ungdomarna.

Jag vill rikta ett stort tack till Björn Laid, Annika Stattin, OA Larsson och Emir El-kathemi som gjorde denna fina dag möjlig och dessutom inte för första gången. Det är Insatser som era tillsammans med ideella krafter, studieförbund och föreningar som verkar kring Spenshult som gör skillnad på riktigt.

Krissi Johansson (S)

Kommunråd

ANNONS