Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Indiens premiärminister Narendra Modi under ett det pågående klimatmötet COP26 i Glasgow.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Indiens premiärminister Narendra Modi under ett det pågående klimatmötet COP26 i Glasgow. Bild: Phil Noble

Lösningen på klimatkrisen är komplex

Rösta på partier som förespråkar lösningar på klimatkrisen!

ANNONS
|

Replik. Apropå insändarna "Stoppa Bolund och hans klimatideologer", 27/10 samt" Elen är redan dyr nog för gemene man", 1/11.

Världens ledare har just nu samlats i Glasgow i tio dagar för att hitta lösningar på klimatkrisen.

I en insändare i HP den 27/10 vill Ulf Kranok stoppa omställningen bort från fossila bränslen och bygga ny kärnkraft. Göran Torkelson pekar i en insändare den 1/11 på att priset i pengar är mycket högt för ny kärnkraft.

Därtill kommer miljöproblem vid uranbrytning, omhändertagande av avfall i 100 000-tals år och sårbarhet för terrorism och andra störningar. Hackerattacker har dykt upp som ett nytt hot mot centraliserad energiförsörjning. Det kommer att behövas mycket el i framtiden när de fossila bränslena ska bort. Därtill måste människorna ändra konsumtionsmönster, ändra matvanor och ändra transportsätt av människor och gods. Ekonomin måste bli cirkulär med återvinning och återbruk som mål. Lösningen på klimatkrisen är komplex.

ANNONS

Energiöverenskommelsen juni 2016 gjordes av S, MP, M, C och KD med mål om 100 procent förnybar elproduktion år 2040. Den 10 december 2019 bröt M och KD överenskommelsen! Suck – efter 2,5 år!

Rösta på partier som förespråkar lösningar på klimatkrisen!

Marie Ekholm, medlem i MP de Gröna

ANNONS