Hur värdesätter ni oss egentligen?, undrar skribenten.
Hur värdesätter ni oss egentligen?, undrar skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hur har ni hjärta att ignorera alla rop på hjälp?

Alla fina ord om värdegrund, respekt och tillit verkar ha fått en underordnad betydelse. Tankar om så få kontakter som möjligt för våra kunder, vart tog de vägen?

ANNONS
|

Hemvårdsförvaltningen i Halmstad, våra kommunala politiker: Lyssna!

Hur har ni bara hjärta att ignorera alla rop på hjälp, protester, ilska, sorg och uppgivenhet som införandet av heltid som norm inneburit för oss anställda?

Har ni någon gång, någonsin tänkt vad det skulle innebära om ni förlorade en stor del av oss? Vad verksamheten är utan oss som är där dag som natt, lördagar, söndagar, jul, nyår, påsk och midsommar?

Ni säger att ni inte sett stor tendens till flykt ännu, bara vänta! Är det inte en tillräckligt stark signal att kanske 50 procent funderar på att lämna för studier, nytt jobb eller förtida pension?

ANNONS

Hur värdesätter ni oss egentligen?

Vi skulle inte behöva oroa oss, det skulle bli så bra och tryggt. Det tog bara fem veckor för att ni skulle frångå det som bestämts och personal på Vallåsområdet till exempel ska bege sig ut på resurspass till annat boende. Så långt stod det löftet fast, vad kommer mer?

Det skapar stor oro och olust hos många av oss! Den kärlek vi känner för våra äldre som fått oss att stanna år efter år räcker långt ... men faktiskt inte hur långt som helst.

Vi blir uppmanade att tänka positivt, men hur ska vi kunna göra det när det för väldigt många av oss bara innebär försämringar? Vilket är det sista vi behöver. Som att sparka på en som redan ligger och spotta en loska dessutom!

Alla fina ord om värdegrund, respekt och tillit verkar ha fått en underordnad betydelse. Tankar om så få kontakter som möjligt för våra kunder, vart tog de vägen?

Och att vi skriker på hjälp är verkligen inte bara för vår egen skull utan minst lika mycket för de vi värnar om, alltså våra äldre som förtjänar god vård och trygga välkända ansikten.

Politiker, det är valår. Visa vad ni står nu!

ANNONS

Det kommer en utvärdering till hösten, hjälp oss att stoppa denna galenskap!

Speciellt viktigt att ni arbetarpartier står upp för oss nu, annars finns risk att man lämnar för andra alternativ som man kanske aldrig tänkt förr.

Agera nu, skeppet är sjunkande! Det är allvar på riktigt.

Förtvivlad medarbetare i hemvårdsförvaltningen Halmstads kommun

ANNONS