Ett humant Sverige, har det funnits? Känns inte så. Jag har helt tappat det lilla förtroende och hopp jag hade, skriver insändarskribenten.
Ett humant Sverige, har det funnits? Känns inte så. Jag har helt tappat det lilla förtroende och hopp jag hade, skriver insändarskribenten. Bild: Adam Wrafter/SvD/TT

Humana Sverige (?) - vad gör ni?

En kvinna som har gjort allt rätt för att få bo i Sverige i resten av sitt liv. Återigen frågar man sig, varför ska hon till Kongo?

ANNONS
|

Humana Sverige (?), vad gör ni med Chancelvie Lelo?

Ett humant Sverige, har det funnits? Känns inte så. Jag har helt tappat det lilla förtroende och hopp jag hade tills jag läser om fantastiska Chancelvie Lelo.

En kvinna som har gjort allt rätt för att få bo i Sverige i resten av sitt liv. Återigen frågar man sig, varför ska hon till Kongo?

Här pumpar vi in massor med pengar för att hjälpa folket i Ukraina, för att de ska kunna komma hit, vi kör dit med bussar och jag vet inte allt, därmed inget fel med det.

Vi ombeds sätta in pengar till hjälporganisationer via alla möjliga mediekanaler för att hjälpa utsatta människor.

ANNONS

Och samtidigt får man då ta del utav denna oerhört tragiska behandling av Chancelvie Lelo! Hur går tankarna, vad håller Sverige på med? Chancelvie, om någon, har all rätt att få ha ett tryggt liv i Sverige!

Personligen skäms jag något så oerhört över det land som jag är född i.

Politiker talar om allt som vi måste göra för att hjälpa utsatta, ensamkommande och flyktingar.

I andra mer kända sammanhang har man hört dem säga "Ställ upp för Sverige och för varandra", ni vet nog angående vad.

Detta gör saken ännu mer frustrerad, att då inte myndigheterna själva ställer upp för folket, utan skickar dem till en ovisshet och ett land som jag är säker på att de inte ens skulle fundera på att åka på semester till. De skulle inte ens våga!

Niclas Strid

ANNONS