Hellre bowlinghall än moské i Halmstad

En annan version av det stoppade moskébygget låter helt absurt.

ANNONS

Replik

Apropå debatten om byggande av en moské i Halmstad, 28/2.

En annan version av det stoppade moskébygget låter helt absurt. Du bor naturligtvis inte på området, då hade du inte velat ha en moské här. För en gång skull verkade medborgarnas röst gå fram till sossarna.

Varför skulle misstron mot samhället öka? Du tycker att de ska ha sin moské för att de ska ha en samlingsplats för att utöva sin religion och träffa sina släktingar. Hur dumt låter inte det? Religionen får de utöva var de vill, men vi ska inte stå för någon släktträff med tillhörande tomt. Hur integrationen skulle bli bättre och enklare för att de får en moské ser jag som felaktigt. Integrationen skapas inte i moskén, den får alla hjälpas åt med.

ANNONS

Om integrationen bygger på att vi ska gå deras ärende med byggen och tomter blir det inget till resten av våra skattebetalare.

Om du är rädd för en massa källarmoskéer så får det bli så. Varför är det ett svek mot muslimerna att de inte får som de vill. Tänk om alla idrottsföreningar med mera kräver samma sak.

Vi har fortfarande inte hört vem som ska stå för kostnaderna av en moské. Medlemmarna har inte de pengarna.

Alla bowlare väntar fortfarande på en hall. Kommunen vill att det ska bekostas av privata intressenter. Varför ska inte de få en tomt före ett moskébygge? Många skattebetalare som spelar bowling.

Nej till moskén är ett fantastiskt beslut.

Trannel

ANNONS