Hönor dumpades i skogen.
Hönor dumpades i skogen.

Grymma historier om misskötsel av djur

Under juli månad i år har två grymma historier kommit till allmänhetens kännedom.

ANNONS
|

Nu börjar det bli dags att göra något åt djurplågarna! Gång på gång kommer rapporter, den ena otäckare än den andra.

Bara under juli månad i år har två grymma historier kommit till allmänhetens kännedom. Två hundar som lämnades ensamma i en lägenhet när det var som varmast. De lämnades utan mat och vatten i minst fem dygn. Ägaren var en ung kvinna som fegt nog inte gav sig till känna.

En vecka senare. 55 värphöns som ansågs uttjänta slängdes ut i skogen i Mästockatrakten. Alla var i så dåligt skick när de påträffades att de måste avlivas. Ingen har haft kurage nog att säga: Det var jag.

ANNONS

Och jag kan ännu drabbas av nattångest när jag tänker på de arma nötkreatur som för några år sedan blev uppmärksammade. De stod i sin egen avföring upp till magen. En lokalt känd politiker ansåg sig för sjuk för att orka ta hand om djuren. Synd om honom, men hade det inte funnits en möjlighet att be om hjälp?

Det är valår, hoppas Laholmsborna och även andra sätter tryck på de folkvalda, att något radikalt sker i denna tragiska kommun så att ingen enda djurplågare någonsin mer kan få befatta sig med djur. Det är en ofattbar underlåtenhet. Djurplågare ska inte kunna gå fria.

Kristina Lundgren

LÄS MER:Många vill ta över de vanvårdade hundarna

LÄS MER:Övergivna hundar hittades bland kiss och bajs

LÄS MER:55 sjuka värphöns dumpades levande i skogen

ANNONS