Gör plats för seniorerna vid baden i sommar

Mitt förslag är att kommunen fattar beslut om att handikappbaden enbart är öppna för handikappade och sjuttio plussare denna sommar.

ANNONS
|

Många av oss sjuttio plus har suttit i karantän en social isolering under nästan tre månader nu. Detta enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vissa har knappt varit utanför dörren eller träffat anhöriga. Många tycker om att bada.

Nu när sommaren kommer så vore det skönt för många av oss att kunna åka till handikappbaden och ta ett dopp. Många barnfamiljer och ungdomar besöker handikappbadet i Tylösand. Vi sitter och ligger nära varandra.

Det finns otroligt många mil av fina stränder i kommunen som barnfamiljer och ungdomar kan frekventera, under denna speciella tid. Mitt förslag är att kommunen fattar beslut om att handikappbaden enbart är öppna för handikappade och sjuttio-plussare denna sommar.

ANNONS

Det blir då mycket lättare att hålla bra säkerhetsavstånd. Ge badvärdarna möjlighet att avvisa obehöriga gäster, och att även inrätta stranden med bra avstånd mellan besökarna. Jag hoppas verkligen att kommunen kan fatta ett sådant beslut så att inte vi äldre ska behöva sitta inlåsta hela sommaren. Jag önskar också att pensionärsorganisationerna kan bistå oss i denna fråga.

Lasse

ANNONS