Kommunistregimen kommer aldrig att mjukna och bli demokratisk. Därför finns bara ett sätt som Kinas förföljda människor kan befrias på; genom att regimen faller, anser Hans Bengtsson.
Kommunistregimen kommer aldrig att mjukna och bli demokratisk. Därför finns bara ett sätt som Kinas förföljda människor kan befrias på; genom att regimen faller, anser Hans Bengtsson. Bild: Mark Schiefelbein

Frihet är det finaste vi kan ge Kina

Det är på tiden att vi verkligen agerar mot Kinesiska kommunistpartiets, KKP:s, brott och vågar ta de primärt ekonomiska risker detta medför.

ANNONS
|

Kinaregimens brott mot uigurerna i Xinjiangprovinsen har rört upp känslorna. Reaktionerna, som H&M:s bojkott av bomull plockad av slavarbetare i Xinjiang har mött kommuniststyrets ilska. Men företaget har trots eftergifter inte vikt sig helt.

Det är bra, men kunde vara bättre. Det är på tiden att vi verkligen agerar mot Kinesiska kommunistpartiets, KKP:s, brott och vågar ta de primärt ekonomiska risker detta medför. Ett av Kinas främsta vapen mot kritiker är hotet att sluta handla med dem. Men det råder inga tvivel om vem som vinner i det långa loppet. Brott och förtryck har aldrig gynnat en långsiktigt hållbar ekonomi.

ANNONS

Vi behöver se hela bilden av KKP:s förtryck. Det finns många förtryckta grupper. Bland de värst drabbade är utövarna av den andliga metoden Falun Gong. De tror på sanning, godhet och tålamod och har drabbats av KKP:s lögner, hat och förtryck. De utsätts för statsunderstödd organstöld, som förser Kinas transplantationssjukhus med organ.

Falun Gong-utövare har förföljts sedan 1999 och tusentals sitter fängslade. Precis som uigurerna utgör de en enorm stab av slavarbetare i de kinesiska arbetslägren, inte bara i Xinjiang utan över hela Kina.

Jag hoppas att Sverige kan lystra till dagens signaler från Kina. Kommunistregimen kommer aldrig att mjukna och bli demokratisk. Därför finns bara ett sätt som Kinas förföljda människor kan befrias på; genom att regimen faller. Denna ståndpunkt har ingen politisk aspekt, utan handlar om att Kinas befolkning behöver få leva i frihet. Det kan de inte så länge KKP styr.

Om företag, politiker och privatpersoner tar ställning mot KKP:s förtryck, såväl som idrottsmän som kan att protestera mot att nästa vinter-OS arrangeras av en förbrytarregim, kan vi stoppa brotten. Bara vi har modet.

Hans Bengtsson

Laholm

ANNONS