Att man senare blev förvånad över att tomten behövde saneras är märkligt. De flesta vuxna Hyltebor vet väl om att det legat hyreshus på tomten, tycker ”Skattebetalare Hylte”.
Att man senare blev förvånad över att tomten behövde saneras är märkligt. De flesta vuxna Hyltebor vet väl om att det legat hyreshus på tomten, tycker ”Skattebetalare Hylte”. Bild: Isabel Bark

Då är det lätt att plocka fram pengar

Det var väl känt innan bygget påbörjades att byggfirman hade många brister. Att man senare blev förvånad över att tomten behövde saneras är märkligt. t.

ANNONS
|

Replik. Apropå artikeln ”Grönt ljus från politikerna – korttidsboende kan byggas klart”, 6/5.

När man läser om Hyltebostäders och Hylte kommuns förklaringar om LSS-boendet i Hylte kan jag hålla med om Åkessons och Isakssons åsikter.

Det var väl känt innan bygget påbörjades att byggfirman hade många brister. Att man senare blev förvånad över att tomten behövde saneras är märkligt. De flesta vuxna Hyltebor vet väl om att det legat hyreshus på tomten. Dessutom skyller man på lantmäteriet att dom mätt fel på storleken på huset. 14 kvadratmeter. Vilket innebar att funktionen för boendet blev förändrat.

Hade man googlat på byggfirman och inte helt förlitat sig på konsulter hade vi skattebetalare sparat sju miljoner. Dåliga politiker och dåliga utförare på Hyltebostäder är det stora problemet. Omsorgen går på knäna, folk säger upp sig på grund av dålig arbetsmiljö. Det är lätt att plocka fram pengar när man gör misstag men inte pengar till äldreomsorgen. Men dom får väl leva på applåderna efter pandemin.

ANNONS

Skattebetalare Hylte

LÄS MER:Korttidsboende blir sju miljoner dyrare än väntat

LÄS MER:Byggtvist når vägs ände – avtal med skandalomsusat företag hävs

ANNONS