”Om man skulle lyfta ut (likt hotellfrågan) Örjans vall vara eller icke vara, till en folkomröstning, skulle jag inte bli förvånad om det blir majoritet för att bevara Sveriges vackraste fotbollsarena”, skriver Jörgen Andersson.
”Om man skulle lyfta ut (likt hotellfrågan) Örjans vall vara eller icke vara, till en folkomröstning, skulle jag inte bli förvånad om det blir majoritet för att bevara Sveriges vackraste fotbollsarena”, skriver Jörgen Andersson. Bild: Jari Välitalo

Bevara Örjans vall – bygg ingen betonglåda på Sannarp

Som medlem i S tycker jag att partiet måste reflektera.

ANNONS
|

I höstas hade Moderaternas Jonas Bergman och Socialdemokraternas Stefan Pålsson möte med pressen där dom informerade om att de kunde tänka sig att riva Örjans vall och bygga bostäder trots tjänstemännens bestämda avrådan.

Jag betraktade det då som ett hugskott, vilket visade sig vara en felbedömning, när man i HP den12 januari kan läsa att man vill gå vidare med en utredning. Man ställer sig frågan. Hur tänker man, eller hemska tanke man tänker inte alls? För några år sedan avgjordes frågan i fullmäktige när man anslog 90 miljoner kronor för upprustning av fotbollsarenan. Nu är tanken att byggrätter på Örjans vall skall finansiera en ny arena utan att man lägger in kommunens utgifter på 90 miljoner

ANNONS

Sedan kan man ju fråga sig. Varför är det som är möjligt på Örjans vall omöjligt i Folkparken.

Varför kan inte byggrätter finansiera renovering av Kulturhuset, som dessutom handlar om mindre pengar. Nu har man avhänt sig den möjligheten genom att anta en ny detaljplan. Var är det för principiell skillnad mellan fotboll och kultur? Jag hoppas inte det stavas populism. Det vill säga att det är fler röster att fiska från fotbollsvänner än kulturvänner. Om det vore så kan det vara en kapital felbedömning. Om man skulle lyfta ut (likt hotellfrågan) Örjans vall vara eller icke vara, till en folkomröstning, skulle jag inte bli förvånad om det blir majoritet för att bevara Sveriges vackraste fotbollsarena..

Som medlem i Socialdemokraterna tycker jag att partiet måste reflektera. Trots att vi har haft mycket svag borgerlig kommunledning med många felaktiga beslut så tappar Socialdemokraterna två mandat från redan katastrofala 23 i den lokala opinionsmätning som HP har gjort. Då gäller det att inte hamna snett i Arenafrågan.

Jag hoppas att S tar över ledningen i kommunen i årets kommunalval så att våra värderingar får genomslagskraft. Men vad jag är orolig för det är att väljarna säger, kan vi verkligen anförtro Stefan Påhlsson och S att ta ansvar för den kommunala ekonomin när man är beredd att slänga 90 miljoner i Nissan? Detta gäller också Moderaterna.

ANNONS

Heder åt Centern som har gått emot detta upplägg. Nu hoppas jag att fler partier ansluter sig till Centern och att det startas en opinionsgrupp för att bevara Örjan Vall och inte bygga någon betonglåda på Sannarp.

Jörgen Andersson

Vilshärad

ANNONS