Ansvar för Halmstad med Stefan Pålsson (S) styr Halmstads kommun.
Ansvar för Halmstad med Stefan Pålsson (S) styr Halmstads kommun. Bild: Roger Larsson

Besparingar i Halmstads kommun provocerar

Stefan Pålsson (S) lämpar över allt ansvar på nämnderna, trots att det är styret som sätter kommunens budget.

ANNONS
|

Jag läste artikeln i HP med titeln "Trots tuffa tider - styret vill låna till investeringar" (16/5) och jag blev djupt provocerad.

Stefan Pålsson (S) borde avgå om han inte kan ta ansvar för välfärden i staden. Att med ena handen ta många miljoner från välfärdsverksamheterna samtidigt som man lånar pengar för diverse mer eller mindre nödvändiga investeringar är att håna alla som arbetar i välfärden.

Den SD-stödda regeringen har inte tillfört tillräckligt mycket i statsbidrag för att uppehålla status quo i landet under dessa extrema inflationstider. Där skulle Halmstads kommun kunna låna för att täcka upp regeringens abdikering, men tydligen är det viktigare att rusta upp simbassänger. Skolor skär ner och lärare får ökad undervisningstid eller större grupper.

ANNONS

Stefan Pålsson lämpar över allt ansvar på nämnderna, trots att det är styret som sätter kommunens budget. Säg det till våra elever som behöver elevassistenter att vi inte har råd med sådana längre. Säg det till lärarna som kommer att arbeta sig sjuka för att kommunen inte gör vad som krävs för att uppehålla kvaliteten. Det är mer än bara lite provocerande.

Om Stefan Pålsson är så feg att han inte kan eller vill svara på enkla frågor om konsekvenserna av styrets beslut så har han inget i kommunfullmäktige att göra. Man frågar ju sig om Pålsson och "Ansvar” för Halmstad vill ha några lärare kvar. Ja, jag skriver ansvar med citationstecken, för det namnet är komiskt vid det här laget.

En bitter lärare

ANNONS