Philip Olsson vann nyligen priset som Årets unga företagare i Företagarnas nationella tävling. Här mottar han utmärkelsen Årets unga företagare i Halland tidigare i år.
Philip Olsson vann nyligen priset som Årets unga företagare i Företagarnas nationella tävling. Här mottar han utmärkelsen Årets unga företagare i Halland tidigare i år. Bild: Jari Välitalo

Halmstad har en vinnare – och flera

På High Five möts varje dag människor för att rusta ett befintligt näringsliv till omställning och förmåga att möta framtiden. Det skriver styrelsen för Styrelsen Halmstad Business Incubator AB.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

ANNONS
|

Vi vill utropa ett rungande grattis till Philip Olsson och hans företag Isovox som med sin supersmarta idé, världens första portabla röststudio, nyligen utsågs till Årets unga företagare i föreningen Företagarnas nationella tävling!

Isovox är en supersmart produkt som har vuxit fram genom ett enormt engagemang och en stark förmåga att tänka både i och utanför boxen. Philip Olsson, den unge ingenjörsstudenten på Högskolan i Halmstad som utvecklade en unik produkt när han själv stod inför problem med grannar som inte gillade sena gitarriff och repetitioner inför bandets spelningar. I dag, bara sex år senare, exporterar han sin produkt till ett 50-tal länder över hela världen.

ANNONS

En del i Philip Olssons framgångssaga är underbart nog kopplad till Halmstad Business Incubator AB (High Five Framtidsarena), Halmstad kommuns minsta bolag. Vi tror att det är okänt för många vilken fantastisk utvecklingsmiljö High Five erbjuder vårt lokala näringsliv.

High Five är ensamt i sitt slag i länet, en extraordinär plats där studenter och entreprenörer, som Philip Olsson, får hjälp att omvandla idéer till företag med skalbarhet, hållbarhet, tillväxt i fokus. Här erbjuder Halmstad en kreativ inkubatormiljö, med effektiva processer och fokus på kvalificerad affärsutveckling.

Tack vare High Fives kvalificerade affärsutvecklingsprocess har Isovox coachats till att smart produkt- och affärsutveckla sin produkt, hitta finansiering och knyta värdefulla kontakter. Och Philip Olsson är inte ensam. Sedan 2016 har High Five guidat eller coachat 1 646 idéer som blivit nya bolag, stärkt befintliga bolag och löst samhällsutmaningar.

Tillsammans med High Fives medarbetare utvecklas människor, idéer och affärer till inkluderande och innovativa tillväxtbolag. Kopplingen till såväl högskolan och näringslivet som till kommunen och regionen skapar en kreativ och affärsdriven plattform för hållbar tillväxt i Halmstad och i hela Halland.

Så Halmstad har egentligen flera vinnare – och det är en ständigt pågående vinnande process. På High Five, en del av Halmstads kommuns arbete med att skapa Sveriges bästa företagsklimat, möts varje dag människor för att rusta ett befintligt näringsliv till omställning och förmåga att möta framtiden, fånga upp och stötta studenter som bär på smarta idéer (som Philip Olsson) och de som är framtidens entreprenörer – vår nästa vinnare av priset Årets unga entreprenör.

ANNONS

Så än en gång, grattis Philip, du är en stjärna!

Ett lika stort grattis till Halmstad och till alla medarbetare på vårt minsta men mest kreativa kommunala bolag, High Five Framtidsarena.

Fortsätt sikta mot stjärnorna och vidare!

Annica Elveroth

Anders Nelson

Arber Gashi

Lina Siljegård

Sara Wictorsson

Staffan Thuresson

Styrelsen Halmstad Business Incubator AB

ANNONS