"Utlandsägda läkemedelsföretag har skrämt upp och lurat hela planetens regeringar att köpa in syntetiska vacciner för miljardbelopp”, skriver Peter Wahlbeck i en replik på en ledare.
"Utlandsägda läkemedelsföretag har skrämt upp och lurat hela planetens regeringar att köpa in syntetiska vacciner för miljardbelopp”, skriver Peter Wahlbeck i en replik på en ledare. Bild: Roger Larsson

”Sverige är utsatt för ett intrång av främmande makt”

Mattias Karlsson på HP kommenterade min text med något dravel om att man ska ta sitt ansvar som ovaccinerad och i princip inte vistas ute i det allmänna. Det skriver Peter Wahlbeck i en replik. Den politiske redaktören svarar.

ANNONS
|

För några veckor sedan skrev jag en debattartikel i Göteborgsposten som hade rubriken ”Stoppa häxjakten på ovaccinerade” (19/9)

Mattias Karlsson på HP kommenterade texten med något dravel om att man ska ta sitt ansvar som ovaccinerad och i princip inte vistas ute i det allmänna. Han har gått på bluffen att man som jag, en fullt frisk person med antikroppar efter att ha haft corona, ändå kan smitta fullt vaccinerade.

För att det inte skulle bli pajkastning och anklagelser om konspirationsteorier och vad som står i lagen om experiment-vacciner och ansvar så bjöd jag in honom och medarbetare från HP och GP till en offentlig paneldebatt. Vad vore bättre än att jag och media kunde bjuda in riktigt insatta epidemiologer och läkare som kunde debattera och förklara vad som är rätt och fel i ämnet.

ANNONS

Att detta inte är gjort på riksnivå i SVT bevisar enligt mig att medierna varken vågar eller förstår allvaret av 100 procent yttrandefrihet.

Samhällets gemensamma immunförsvar attackeras och jag påstår att Sverige är utsatt för ett intrång av främmande makt. Det är ett krig som pågår men inte med bomber utan med infiltration.

Utlandsägda läkemedelsföretag har skrämt upp och lurat hela planetens regeringar att köpa in syntetiska vacciner för miljardbelopp. Dessa företag har dessutom fått regeringar att skriva på klausuler som frånskriver dem från ansvar mot användarna, vad säger det?

Redan efter ett par veckor stoppades Astra Zenecas vacciner när biverkningar om blodproppar rapporterades. Sedan har det fortsatt med inflammerade hjärtmuskler, trötthet, yrsel, mensrubbningar, med mera av alla kända vacciner.

Över 75 000 biverkningar till läkemedelsverket är anmälda. Trots avrådan från professorer och läkare pågår nu massvaccinering av barn i Sverige från 12 år.

Vi vet att 98 procent av alla barn klarar av denna influensa och på så sätt skaffar sig antikroppar bäst. Om sex till åtta månader när barn och ungdomars biverkningar börjar ramla in ska det bli intressant att läsa vad journalistkårens varseblivning och status är.

Eller ska ni och andra medlöpare fortsätta och leta efter syndabockar bland oss pålästa och ovaccinerade för att dölja ert landsförräderi.

ANNONS

Peter Wahlbeck

Svar:

Peter Wahlbeck har all rätt att inte vaccinera sig, men då får han också ta sig eget ansvar, det vill säga följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ovaccinerade. Det var mitt budskap i min ledare ”Pandemin visar att ingen är en ensam ö” (4/10).

I sammanhanget är det viktigt att lyfta fram det självklara, det är vaccinationerna mot covid-19 som har lett till att samhället nu är på väg att gå tillbaka den vardag som rådde före pandemin. Det vill säga att det stora flertalet personer i Sverige har vaccinerat sig, både för sin egen del och för andras; solidaritet kallas det för.

Mattias Karlsson

politisk redaktör

ANNONS