Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/12

Aquathlonet blev en fest trots regnet

En familjefest med eliten som en krydda. Så kan man sammanfatta Tylösand Aquathlon & Swim som gick av stapeln i helgen.

Å ena sidan fanns det barn och vardagsmotionärer. Å andra sidan delar av Sveriges elit. Men när det vankades start i Tylösand Aquathlon & Swim stod de sida vid sida.

Aquathlonet är som ett triathlon, minus cyklingen. Med andra ord simmar deltagarna först en sträcka för att sedan växla och gå över till löpning. Dessutom finns det en rad klasser som enbart ägnar sig åt simningen.

Det stora dragplåstret på tävlingen heter Hugo Wiman. Till vardags landslagsmeriterad simmare som simmat 10 kilometer under två timmar, i lördags segrare i simningen i ett regnigt Tylösand.

– Det var kallt, men simningen kändes bra. Det hade helt klart varit roligare med lite bättre väder, nu blev det lite svårt att navigera i vattnet, säger Wiman.

Han var dock inte det enda stora namnet. Bland de andra som ställde upp i simningen hittar vi Hasse Nilsson, enligt vissa en legend inom simningen i Halmstad, och Peter Pettersson, som tog EM-brons 1974, simmade VM-final 1975 och deltog i OS i Montreal 1976.

– Det var kul, skönt att vi slapp vågor. Jag var lite dåligt förberedd för det här bara, säger Pettersson, som nyligen kommit hem från en cykeltur till Paris med Team Rynkeby.

Totalt 300 personer kom till start, jämfört med 200 i fjol. En klart positiv utveckling enligt arrangören Anders Björkholm.

– Det är väldigt kul. Det här är verkligen ett evenemang för hela familjen, kryddat med eliten. Nästa år utökar vi dessutom med en separat klass med enbart löpning, säger Björkholm.