Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Flyttar hem. Halmstads BK:s skyttekung Anselmo, som nobbade en kontraktsförlängning med HBK, återvänder till den brasilianska ligan. Han är klar för Botafogo FC från Ribeirão Preto, som spelar delstaten São Paulos högsta serie.

Anselmo klar för Botafogo

Nu är det definitivt – Anselmo bryter banden med Halmstads BK och allsvenskan. I stället väljer anfallsstjärnan att återvända hem till Brasilien.

Anselmo, 30, har skrivit på för Botafogo FC från Ribeirão Preto, som spelar i den högsta regionala proffsligan i delstaten São Paulo.

– Jag var här i Botafogo 1999 i ungdomslaget. Det är bra här och därför tackade jag ja när man erbjöd mig ett kontrakt. Ledningen är seriös och de har gett mig fullt förtroende, säger han till klubbens officiella hemsida.

Trots begränsad speltid var Anselmo Halmstads BK:s bäste målskytt i allsvenskan i fjol med sju mål.

Han gjorde emellertid under hösten ingen hemlighet av sitt missnöje med dåvarande tränaren Lasse Jacobsson och förhandlingarna om att förlänga treårskontraktet, som gick ut den 30 november, strandade tidigt.

– Vi hade diskussioner med honom och hans agent under sommaren som han tackade nej till. Vi var så långt ifrån varandra ekonomiskt. Vi har inte haft kontakt under senare tid. I dagsläget är det inte aktuellt att han återvänder, säger HBK:s klubbdirektör Mikael Kaller till HP-sporten.

Var kontraktsförslaget som ni erbjöd bättre eller sämre än det som han hade tidigare?

– Vi kommenterar inga bud, svarar Kaller.

Botafogo FC – som inte ska förväxlas med det mer kända Botafogo från Rio de Janeiro – har seriepremiär i Campeonato Paulista Série A1 på lördag kväll borta mot Palmeiras.

Anselmo liksom två andra nyförvärv från utlandet är dock enligt uppgift inte aktuella för spel eftersom det internationella transferfönstret i Brasilien öppnar först samma dag. I stället blir det debut tidigast i hemmapremiären mot Noroeste på torsdag på Santa Cruz-stadion, som har plats för 50 000 åskådare.

Serien består av 20 lag som möts i en enkelserie fram till mitten av april. Därefter går de åtta bästa till slutspel.

Botafogo slutade förra säsongen sjua i grundserien, men vann B-slutspelet för lagen placerade femma till åtta.

Ytterligare två spelare med förflutet i Sverige finns i truppen: mittbacken Gabriel, som spelade i Malmö FF 2006–09, och mittfältaren Assis, som varit i Kalmar FF.