Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Trots begränsad speltid var Anselmo Bollklubbens bäste målskytt i allsvenskan i fjol med sju mål.

Anselmo: ”Flera svenska klubbar har hört av sig”

Anselmos kontrakt med brasilianska Botafogo går ut i mitten av maj. Sedan kan den förre HBK-anfallaren tänka sig att återvända till svensk fotboll.

– Flera svenska klubbar har hört av sig till min agent och de ringer fortfarande, men det har inte kommit något konkret anbud, säger Anselmo, 30.

Han gör det i en mejlintervju med HP-sporten som gjorts med hjälp av hans tidigare tolk i Halmstad, Brasilienkännaren Björn Larsson.

Nu berättar Anselmo för första gången själv om uppbrottet från Bollklubben i höstas, då förhandlingarna om att förlänga treårskontraktet – som gick ut den 30 november – strandade tidigt.

– Min agent diskuterade med HBK i somras och deras bud var för lågt. Båda parterna höll dörren öppen för en fortsättning, men det kom aldrig något mer anbud, säger Anselmo.

Enligt vad HP-sporten erfar erbjöd HBK ett nytt kontrakt med oförändrad lön, medan Anselmos representant ville ha ett tvåårsavtal med en månadslön på 100 000 kronor netto – plus en påskriftsbonus på 960 000 kronor netto.

– Inga kommentarer, säger HBK:s klubbdirektör Mikael Kaller.

Trots begränsad speltid var Anselmo Bollklubbens bäste målskytt i allsvenskan i fjol med sju mål. Han gjorde emellertid under hösten ingen hemlighet av sitt missnöje med dåvarande tränaren Lasse Jacobsson.

Att sedan även Jacobsson petades och ersattes av spanjoren Josep Clotet Ruiz förändrade inte läget.

– När HBK fick en ny tränare så var det redan klart med Botafogo. Kontraktet är till den 15 maj, men om vi inte går vidare till slutspel så går sista matchen i mitten av april, säger Anselmo.

I Botafogo uppges han tjäna tre gånger så mycket som han gjorde i HBK. Han har hittills spelat tre matcher från start och gjort två inhopp. I helgen gjorde han sitt första mål för Ribeirão Preto-klubben, då han kom in som avbytare och nickade in kvitteringen till 1–1 mot Bragantino.

– Jag har varit i Botafogo tidigare och känner väl till klubben. De gav mig ett bra anbud. Jag tycker bättre om São Paulo-mästerskapet än Rio-mästerskapet för det är fler matcher och bättre mediabevakning, säger Anselmo.

Säsongsstarten har dock varit knackig för Botafogo. Laget är ännu efter sex omgångar utan seger (0–4–2) och parkerar på nedflyttningsplats i Campeonato Paulista Série A1. Enligt lokalpressen sitter tränaren Roberto Fonseca löst.