4 tips för dig som ska köpa båt

Ett båtköp är stort även för den båtkunnige. Är du nybörjare på området är det desto svårare. Istället för att gräva ner dig i allt för svåra detaljer som kan förekomma vid ett båtköp, så bör du fokusera på det grundläggande som krävs för att göra köpet till verklighet. En båthandlare tar exempelvis hand om pappersarbetet och ett bra lån löser den ekonomiska biten. Vi ger dig fyra enkla tips på hur du lyckas med ditt nästa båtköp.

ANNONS
|

1. Ta hjälp av båthandlare

En bra båtmäklare hjälper dig att hitta en båt som passar dig på alla sätt. Vill du ha en ny eller begagnad båt? Med hjälp av en båthandlare gäller grundläggande konsumentköplagen även vid köp av begagnade båtar. En båthandlare kan även vara din expert när det gäller båtköp om du ännu inte är särskilt kunnig. Du kan samtidigt lära dig mycket om båtar när du letar olika val. Det kan vara viktigt för att lära sig mer om servicekostnader eller andra oväntade kostnader, som kan uppstå när man inte är en van båtägare.

2. Lån som passar dina förutsättningar

ANNONS

Det är inte alla som har pengarna för sitt båtköp liggandes på sparkontot. Ibland kan en hjälpande hand behövas. Även fast din vanliga bank kan erbjuda dig bra villkor, finns det aktörer på marknaden som letar efter lånevillkor för just dig. Genom att låna pengar för båten av dem som kan ge dig bäst villkor, så kan du få räntor som sparar dig tusenlappar per år. Med en båthandlare får du även hjälp med lån för ditt båtköp.

3. Vad ska du använda båten till?

Vad är tanken med båtköpet för dig eller familjen? För att hitta rätt båt är det viktigt att du utgår ifrån vad det är du vill använda den till. Vill du fiska? Vill du segla? Eller är du snarare ett fan av snabbhet och motorbåtar? Hur många ska kunna sova ombord? Gå på båtmässan för att hitta inspiration. Tänk även på att räkna med båtens tillbehör till kostnaden av båten. Dessa kostar mycket och ingår inte i en helt ny båt.

4. En investering för ens välmående

Trots många val och undersökningar som man måste göra, så glöm inte bort att en båt för med sig mycket tid tillsammans med familj och vänner. Det är inte bara en investering i sig, utan även för ditt välmående. Gör dig redo för sommaren och njut sommaren ut!

ANNONS

Denna artikel är sponsrad av Freedom Finace

ANNONS