Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nyförvärv. Mittfältaren Rebin Asaad har tränat med HBK den gångna veckan.

21-årige Rebin Asaad klar för HBK

Halmstads BK har gjort klart med en ny mittfältare. Under måndagen skrev talangfulle Rebin Asaad, 21, från Ängelholms FF på för två säsonger.

– Det känns jättebra. HBK är en anrik klubb som har spelat många år i allsvenskan och hör hemma där. Jag vill gärna hjälpa dem tillbaka dit så fort som möjligt, säger Rebin Asaad.

I Ängelholm hade Asaad tidigare HBK-backen Christian Järdler som tränare och han ville att talangen som fostrats i Malmö FF skulle stanna kvar i Skåne.

Men när treårskontraktet löpte ut letade Rebin efter en ny klubb.

– Jag sa som det var att jag ville testa något nytt. Jag ville till allsvenskan och tränade med Helsingborg på försäsongen, men bara efter två pass skadade jag foten.

– Sedan hörde HBK av sig och visade intresse. Självklart var jag intresserad.

Efter en träningsvecka på Halmstad arenas konstgräs nådde parterna en överenskommelse på måndagen.

Asaad kommer främst att slåss om en plats på det centrala mittfältet.

– Rebin är en kille med bra driv i steget och påminner lite om Sead (Haksabanovic) med sin låga tyngdpunkt. Han är kvick i tanken och i fötterna, tycker HBK-tränaren Janne Jönsson.

HBK behöver fylla på truppen inför starten i Superettan och det är väl knappast någon hemlighet att klubben främst sökt efter en defensiv mittfältare och fler anfallsspelare.

– Vi är totalt sett för få utespelare och behöver vuxenpåfyllnad även om vi har många duktiga unga killar här. Men vi vill ha en budget i balans och får se vad ekonomin tillåter framöver, säger Jönsson.

Därför kan det bli en del omkastningar i truppen.

– Vi får en konkurrenssituation på innermittfältet nu när Rebin har kommit, men både Sead och Junes Barny kan ta ett steg upp i anfallet.

Asaad har fortfarande lite problem med den vrist som han skadade i Helsingborg.

– Jag har vilat i fyra veckor och känner att jag måste jobba i gång flåset. Jag är inte 100 procent klar än, men det kommer - till premiären bör jag vara redo, tror Rebin.

Halmstads BK har goda erfarenheter av värvningar från Ängelholm då både Junes Barny och Antonio Rojas hämtats därifrån på senare år.

– Jag känner Junes och har koll på Rojas, men jag har aldrig spelat med honom.

I HBK hoppas nytillskottet få hålla till i toppen av serien i stället för nedre halvan som varit fallet i Ängelholm.

– Jag är en teknisk spelare som trivs bäst på innermittfältet - dessutom gillar jag att spela i ett lag som har bollinnehav.

– Jag tror att HBK har ganska bra chanser att gå upp i allsvenskan igen, säger Asaad som håller Sirius och Assyriska som främsta utmanare.