Teknik- och fastighetsförvaltningen – så ska den nya förvaltningen heta.
Teknik- och fastighetsförvaltningen – så ska den nya förvaltningen heta.

Kort vann över långt när ny förvaltning fick sitt namn

Ett kort och inte alltför krångligt namn eller ett längre som mer säger vad verksamheten pysslar med – det var frågan när fullmäktige skulle döpa den nya förvaltningen. Efter votering klubbades det kortare förslaget.

ANNONS
LocationHalmstad||

Den första december ska teknik- och fritidsförvaltningen slås ihop med fastighetskontoret. Klart är redan att Marie Leandersson från Simrishamn blir chef för den nya förvaltningen.

LÄS MER:Chef från Simrishamn ska leda Halmstads nya förvaltning

Nu är det också klubbat vad den ska heta. Valet föll, efter en kort debatt i kommunfullmäktige, på teknik- och fastighetsförvaltningen.

– Det beskriver tydligt vad förvaltningen jobbar med och namnet blir inte för krångligt, tyckte Ella Kardemark (KD).

Men alla höll inte med. Krissi Johansson (S) tyckte inte att namnet tillräckligt väl beskrev för invånarna vad förvaltningen ska pyssla med.

– Om jag söker hjälp eller vill ställa en fråga som rör idrott eller fritid, blir jag då vägledd om den här förvaltningen heter så här? Nej, skulle jag vilja säga, menade hon och föreslog i stället teknik-, fastighets- och fritidsförvaltningen.

ANNONS

Hon fick gehör både från Tania Bengtsson (V) och Ola Nilsson (MP).

– Jag som tycker att fritidsbiten är viktig vill gärna poängtera att det är viktigt att den också finns med, uppgav Ola Nilsson som också är ledamot i just teknik- och fritidsnämnden.

Fabio Ishaq (SD) tyckte å sin sida att förvaltningen ändå gör så mycket mer som inte finns med i namnet och yrkade bifall till den korta varianten.

Efter votering blev det också teknik- och fastighetsförvaltningen som klubbades igenom.

Ett urval av övriga fullmäktigeärenden

Mark blir dyrare: Priset på verksamhetsmark höjs med 30–35 procent nästa år. Utanför centralorten blir priset nästan dubbelt så högt, då kommunen anser att man där ligger väldigt lågt.

Markpriset per kvadratmeter för Stenalyckan och delar av Flygstaden landar då på 600 kronor, medan verksamhetsmark på till exempel Sannarp och Kristinehed landar på 500 kronor och områden vid Getinge, Harplinge, Oskarström, Åled och Simlångsdalen kostar 250 kronor om den ligger vid skyltläge vid E6 eller E20, annars 200.

Motioner: S-motion om att renovera fontänen Musikens källa fick avslag.

V-motion om att stimulera byggandet av hyresrätter i syfte att bryta bostadssegregationen fick avslag.

S-motion om att på försök låta planintressenter, det vill säga byggherrar och fastighetsägare, ha möjlighet att vara med och utforma detaljplaner fick bifall.

V-motion om en mer miljövänlig livsmedelspolitik, fick bifall när det gäller förslaget att mat som blivit över i de kommunala köken ska säljas till kommunens anställda eller doneras till behövande.

ANNONS