Succé för Kamara direkt i HBK-debuten – sänkte VSK

Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara gjorde sin första match i Superettan för HBK och sin första match i A-lagsammanhang på 1,5 år. Då behövde anfallaren bara fyra minuter på planen innan han hade avgjort med sitt 3-2-mål mot Västerås SK.
– Det kan inte bli bättre, säger matchvinnaren.

LocationVästerås||

Superettan

Västerås SK 2

Halmstads BK 3

(1-1)

Magnus Haglund har varit konsekvent i sina laguttagningar för säsongen och i de åtta första matcherna startade samma manskap samtliga matcher. När HBK under onsdagen åkte till Västmanland för att ta sig an Västerås SK var det dock ändrat.

Rasmus Wiedesheim-Paul (skadad) och Emil Tot Wikström (rotation) fick ge plats för Sadat Karim och Thomas Boakye, som bägge var inblandade i de två första målen när Bollklubben segrade med 3–2 på Iver arena.

Duon behövde bara tre minuter på sig för att ge HBK ledningen. Karim gick upp i en duell med David Engström och när bägge spelare föll blev bollen fri i straffområdet. Boakye högg direkt och skruvade läckert in en bredsida i bortre hörnet, och kantspringaren kunde springa ut och fira sitt andra mål för säsongen tillsammans med Magnus Haglund.

Bengtsson olycklig

I stället blev det kvitterat när Andreas Bengtsson olyckligt höll bollen i spel åt Filip Tronet. VSK-yttern kunde då kontrollerat slå bollen in i straffområdet och på bortre stolpen dök Karwan Safari upp och kvitterade för hemmalaget.

Resten av halvleken blev svängig men utan mål där Edvin Kurtulus hade bästa HBK-chansen, men högerbackens avslut räddades med en fin parad av Fagerström.

HBK inledde sedan den andra halvleken på samma sätt man började den första. Karim väggade fram Boakye, som tog sig förbi sin försvarare och inne straffområdet fälldes han av inhopparen Michael Jahn, som ersatt en skadad David Engström i första halvlek. Domaren blåste straff, Samuel Kroon lade upp bollen på elbameterspunkten och slog den säkert rakt i målet för 2–1 till HBK.

Men ett nytt misstag i HBK-försvaret gav VSK möjligheten att kvittera dryga 20 minuter från slutet. Andreas Johansson slog en boll rakt i huvudet på Dusan Djuric och när Karwan Safari spelade fram Bryan Spann gjorde amerikanen inget misstag och lobbade in 2–2 bakom Malkolm Nilsson Säfqvist.

Hade inte spelat på 1,5 år

Med dryga kvarten kvar fick Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara, som inte spelat en A-lagsmatch på 1,5 år efter knäskadan i Grekland, komma in när HBK gick för segern. Ett inspel från Edvin Kurtulus gav ett farligt läge och på den efterföljande hörnan slog den HBK-debuterande anfallaren till. Efter en tilltrasslad situation stod Kamara rätt och petade in 3–2 från nära håll.

– För mig är det viktigare att vi fick tre poäng när vi rest så långt. Jag är jätteglad för klubben att vi fick tre poäng. Men jag har kämpat i två år för att kunna vara med på bänken och sen kommer jag in och avgör. Det kan inte bli bättre, säger "Crespo".

HBK kunde sedan hålla undan för segern och "Crespo" fick en drömdebut i HBK-tröjan.

– Man kan inte glömma att det finns en stor utmaning också på lördag. Så man kan inte fira och glömma vad som ligger framför oss. Samtidigt måste man kunna fira för att känna sig bra och när man når sina mål måste man fira ordentligt. Jag vet inte hur länge jag kommer fira, men jag kommer fira!

Fakta: Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (80), Thomas Boakye – Mikael Boman (77), Sadat Karim (89).

Inhoppare: Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara (77), Erik Ahlstrand (80), Alexander Berntsson (89)