Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Återfall ledde till sex månaders fängelse

Återfallet i heroinmissbruket bäddade för svårigheter för 32-åringen som jobbade hos Kris. Nu döms han till sex månaders fängelse.

32-åringen stoppades av polisen fyra gånger på kort tid i somras och i början av hösten med tunga droger på sig. Tillsammans med det faktum att åtalen mot honom för häleri och bedrägeri anses styrkta gör det att rätten dömer honom till fängelse.

32-åringen belastas av att han inte medverkat till att låta frivården göra en personutredning. Eftersom straffvärdet för hans samlade brottslighet är så högt kan tingsrätten inte välja någon annan påföljd än fängelse.

Mannen döms också att betala 800 kronor i skadestånd till affären där han sålde en stulen X-box med tillbehör. Hans ska också betala 9 413 kronor till Kris, Kriminellas revansch i samhället, för att han belastat organisationens kundkort hos en grossist genom en rad egna köp av mat och cigaretter efter att han fått sparken från Kris.

Mannen dömdes första gången 1995 och förekommer under 15 avsnitt i belastningsregistret. Han levde helt drogfritt under en rad år och arbetade för Kris, bland annat med att informera skolungdomar.

– Självklart skulle jag vilja leva drogfritt, men jag klarar det inte utan hjälp, förklarade 32-åringen vid förhandlingen i tingsrätten.