Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Förändring på ledartexter

I dagens medielandskap finns det många röster som hörs, det gäller inte minst inom opinionsbildningen.

En aktiv samhällsdebatt är ett gott tecken på en levande demokrati. Där har en tidnings ledarsida en viktig funktion.

Hallandspostens ledarsida har traditionellt haft osignerade ledare. Men tiderna förändras och därför har jag bestämt att texterna framöver ska vara signerade.

För mig handlar det om tydlighet, att läsarna ska veta vem det är som har skrivit en text.
Tidningen har sedan tidigare ett samarbete med Liberala Nyhetsbyrån och dess skribenter.

Från och med tisdagen kommer dessa texter att vara signerade, liksom de texter som jag själv skriver.

Fortfarande gäller att Hallandspostens ledarsida tar ställning utifrån en liberal hållning som värnar om demokratin och individens rättigheter.

Ledarsidan har till uppgift att analysera, kommentera och ta ställning i en rad olika samhällsfrågor. Det kan röra sig om viktiga lokala frågor om skolans resurser och kollektivtrafikens utveckling eller om nationella spörsmål som skatternas omfattning eller riksbankens penningpolitik. Dagens beslut påverkar allas vår framtid och där har ledarsidan en viktig roll i att skapa opinion och ta ställning.

Jag som politisk redaktör är ansvarig för vilka texter som kommer in på ledarsidan och för dess innehåll. Men jag ensam sitter inte inne med alla svaren så för mig är det viktigt att få in fler röster på ledarsidan. Jag kommer därför under våren att bjuda in de lokala partierna att inför valet ge sin bild av hur de ser på framtiden och jag välkomnar också brev från läsarna.

Allt i syfte att få till en konstruktiv debatt som vilar på en liberal värdegrund där olika åsikter har möjlighet att komma till tals även på ledarsidan.

Hallandspostens insändarsida, HP-läsaren, är fortsatt den primära kanalen för läsarna att tycka till. Har du som läsare en åsikt om ledarsidan är du välkommen att även kontakta mig.