Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Behovet av bostäder för internationella studenter ifrågasätts av en skribent. Bild: Jari Välitalo
Behovet av bostäder för internationella studenter ifrågasätts av en skribent. Bild: Jari Välitalo

”Vem ska stå upp för våra egna Halmstadungdomar?”

Om det inte finns tillräckligt med rum för utländska studenter så får man väl minska antalet intagna! Det skriver Rolf Remkeus i ett brev till ledarsidan. Den politiske redaktören Mattias Karlsson svarar.

Here we go again!

Läste åter om bristen på studentlägenheter. Kåren och högskolan ojar sig om brist på boende. Om det inte finns tillräckligt med rum för utländska studenter så får man väl minska antalet intagna!

Någon ska laga din bil.

Någon ska byta din urinflaska.

Någon ska rensa ditt avlopp.

Någon ska asfaltera din gata.

Någon ska tömma din soptunna!

Vem ska stå upp till försvar och propagera för fler lägenheter för våra egna Halmstadungdomar om inte ledarskribenten för lokalpressen gör det?

Kom igen Mattias!

Rolf Remkeus

Svar:

Behovet av fler bostäder i Halmstads kommun har jag lyft fram vid ett flertal tillfällen på ledarsidan, och inte minst att det byggs olika typer av bostäder, som hyreslägenheter, bostadsrätter och villor. I detta avseende är det tydligt att politiken inte har levererat; efterfrågan på bostäder i Halmstad överstiger vida tillgången.

Men jag ställer inte upp på att olika grupper ställs mot varandra. Högskolans studenter behövs i Halmstad, likaså behövs Halmstads ungdomar. Med andra ord behövs det fler bostäder även för unga Halmstadbor.

Mattias Karlsson

politisk redaktör