Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rose-Marie Edlund (S) och Ingegerd Sahlström (S) vill ha en badstrand mitt i city, gärna vid Landfästet. Bild: Roger Larsson
Rose-Marie Edlund (S) och Ingegerd Sahlström (S) vill ha en badstrand mitt i city, gärna vid Landfästet. Bild: Roger Larsson

Mattias Karlsson: Varför inte doppa hela kroppen i Nissan?

Miljön runt Nissan behöver utvecklas. S-förslaget om en ny badstrand mitt i city är därför väl värd att utveckla vidare.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Att doppa fötterna i Nissan en härlig sommardag. Det var en del av den vision som presenterades för snart tre år sedan när det vinnande förslaget på ett nytt hotell på Österskans offentliggjordes. Sedan dess har det flutit en del vatten under broarna; för närvarande pågår detaljplanearbetet för området.

Men varför stanna vid att doppa fötterna i Nissan när man kan doppa hela kroppen? Det är precis vad fem socialdemokrater vill. I en motion till kommunfullmäktige föreslår de att en badstrand ska anläggas mitt i city.

När Hallandsposten intervjuar två av förslagsställarna, Ingegerd Sahlström och Rose-Marie Edlund framkommer att de gärna vill se en badstrand i nedanför Landfästet på Nissans östra strand.

”I dag är det bara ett vassområde och det kan ju inte vara så svårt att få bort. När vi nu har Nissan så tycker vi att man ska utnyttja det”, säger Rose-Marie Edlund till HP.

Ibland är det viktigt att ta fasta på det uppenbara. Rakt genom Halmstad flyter som bekant Nissan, hela staden har sin historiska grund i ån, dels som viktig transportled, dels i ännu äldre tider som ett skydd mot fiender.

Det är andra tider i dag, Nissan är numera en attraktion i sig självt, men då gäller det också att tillvarata de kvaliteter som ån har att erbjuda. Ett första och viktigt steg är att staden vänder sig mot Nissan. Stadsbiblioteket är ett viktigt exempel på hur man för en gångs skull har byggt en fastighet som är vänd mot ån.

Men det behövs fler insatser för att skapa en mer sammanhållen stadsbild med Nissan i centrum. En badstrand vid Landfästet är en idé som är väl värd att utveckla vidare. Troligen skulle en strand av ett enklare snitt inte heller vara en kostsam satsning.

Likt Nissan är en stad i ständig rörelse, den utvecklas ständigt. Men ingen ska tro att det händer av sig självt ifall inte någon sätter fart.

Nu har politikerna i kommunfullmäktige att ta ställning till motionen från S-ledamöterna om en badstrand mitt i Halmstad.

Svaret borde vara givet, säg ja till att kunna ta ett dopp i Nissan en härlig sommardag.