Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kritiserad minister. Bild: Henrik Montgomery/TT
Kritiserad minister. Bild: Henrik Montgomery/TT

Storm i ett riksdagshus

Med en orolig omvärld och drygt tre månader kvar till valet är det bäst att väljarna får fälla avgörandet om Morgan Johanssons framtid.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Det har blåst upp till kaos och kalabalik på nytt i svensk inrikespolitik. På torsdagen meddelade Sverigedemokraterna att man riktar ett misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S). Likt blixten hakade M och KD på, och lite senare även L. Senare på torsdagen höjdes tonläget rejält då statsminister Magdalena Andersson meddelade att hon avgår om Johansson avsätts av riksdagen.

På fredagen meddelade Centerledaren Annie Lööf att hennes parti inte ställer sig inom bakom SD:s misstroendeförklaring, och troligen lär justitieministern överleva riksdagens omröstning på tisdag i nästa vecka, även om den politiska vilden Amineh Kakabaveh kan komma att sitta med avgörandet i sin hand.

Morgan Johansson må vara hårt kritiserad för sina uttalanden. Men med en orolig omvärld och drygt tre månader kvar till valet är det bäst att väljarna får fälla avgörandet om hans framtid. Regeringskaos och kalabalik i riksdagen är det sista som Sverige behöver nu.