Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rutger Herlin är ordförande för föreningen Utveckla Österskans och Picassoparken och kandiderar för Halmstads Lokala Parti. Bild: Roger Larsson
Rutger Herlin är ordförande för föreningen Utveckla Österskans och Picassoparken och kandiderar för Halmstads Lokala Parti. Bild: Roger Larsson

Mattias Karlsson: Skvaller hör inte hemma i debatten

Låt fakta tala för sig. Hörsägen är detsamma som skvaller.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Två hotellmotståndare vill ställa kommunrådet Stefan Pålsson (S) mot väggen, vilket HP rapporterar om. Det handlar om Rutger Herlin och Pia Arborelius som båda är drivande i föreningen Utveckla Österskans och Picassoparken, och som inte vill att det planerade hotellet på Österskans ska byggas.

Det framgår av HP-artikeln att Herlin och Arborelius vill att frågan till den kommande folkomröstningen hotellet ska formuleras om. Med anledning av det planerar de att ställa en så kallad allmänhetens fråga till Stefan Pålsson på fullmäktigemötet i nästa vecka. En av anledningarna till att just Pålsson ska få frågan är att finns ”mycket hotellmotstånd inom hans parti”, enligt Rutger Herlin, och fortsätter:

”Enligt mina initierade källor inom Socialdemokraterna blev han överkörd av sin fullmäktigegrupp när den första konsultrapporten kommit – och det var därför som han tvingades till kovändningen om hotellet i november förra året.”

Men när HP kontaktar ledande socialdemokrater är det ingen som känner igen den beskrivningen, allra minst Stefan Pålsson själv.

”Det är helt enkelt så att det inte stämmer. Det är direkta felaktigheter”, säger Stefan Pålsson till HP.

När Hallandsposten ber Rutger Herlin förklara sina uppgifter om Pålsson backar han:

”Jag tyckte att uppgifterna stämde överens med att Pålsson inte har velat svara på frågan om ett annat hotell på platsen. Men jag har inte hört det själv, utan det är andrahandsuppgifter”, säger Rutger Herlin.

Förutom att Rutger Herlin är ordförande för föreningen Utveckla Österskans och Picassoparken kandiderar han även till fullmäktige för det nystartade Halmstads Lokala Parti, och står på elfte plats på partiets kommunlista. Detta kan var väl värt att veta när han uttalar sig om Stefan Pålsson och hans parti.

Det står Herlin fritt att uttrycka sina åsikter, men att dra några bestämda slutsatser av andrahandsuppgifter är inte bra för hans trovärdighet, eller för Halmstads Lokala Parti.

Det finns några lärdomar att dra av detta debacle. Låt fakta tala för sig. Hörsägen är detsamma som skvaller. Andrahandsuppgifter hör inte hemma i den politiska debatten.