Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bertil Johansson från Laholmspartiet vill inte samarbeta med Halmstads kommun när det gäller vattenförsörjningen. Bild: Ann Katrin Norling

Mattias Karlsson: Säg nej till en "laxit"

Laholm har allt att förlora på att lämna Laholmsbuktens VA.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

"Vi står inför stora utmaningar när det gäller dricksvatten, dagvatten och avloppsrening. För att på bästa sätt ta oss an dessa måste vi samarbeta.”

Så skriver tre ledande politiska företrädare för Laholmsbuktens VA (LBVA) i en replik till Bertil Johansson från Laholmspartiet.

I en intervju med Hallandsposten menar Bertil Johansson att Laholm inte har någon vattenbrist och att om Halmstad vill ha vatten så de köpa det av Laholm.

Men sanningen är att vattenbristen finns både i Laholm och Halmstad, vilket också de tre politikerna i LBVA är tydliga med i sin replik. De skriver även att en eventuell vattenskuld mellan kommunerna alltid regleras i slutet av året.

Det kanske viktigaste budskapet är att kommuner måste samarbeta med varandra för att lösa framtidens utmaningar. Att då göra en ”Laholms brexit” från LBVA, en ”laxit”, som Bertil Johansson vill, skulle därför skapa nya problem för Laholms framtida vattenförsörjning.

Säg därför nej till "laxit".