Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mattias Karlsson är politisk redaktör på HP.

Mattias Karlsson: Samtalet fortsätter på sociala medier

Nu lanseras HP Ledare på Facebook.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

Valrörelsen är inne på sin valspurt, och partierna laddar för fullt inför avgörandet på söndag. Det är full aktivitet från de partiaktiva och inte minst partiledarna har ett program som är fullspäckat. Det handlar om att synas och höras så mycket som möjligt.

Likt tidigare valrörelser står de där, valstugorna, trots att partiernas kommunikation via sociala medier i allt högre utsträckning tycks bli avgörande för valutgången. Troligen behövs båda delarna, verkligheten och nätet.

I förra veckan anordnade Hallandspostens ledarredaktion fyra valdueller där de ledande politiska företrädarna i Hylte, Laholms och Halmstads kommuner samt i Region Halland möttes. Det var ett sätt att ge HP:s läsare och väljarna en möjlighet att ta del av de olika alternativen till vem som kan komma att styra under den kommande mandatperioden.

Undertecknad ledde debatterna och för mig som politisk redaktör var det också värdefullt att i verkligheten möta både politiker och läsare.

Valen till kommun och region är två viktiga val som ofta kommer i skymundan i den allmänna debatten och där en lokaltidning som Hallandsposten har en viktig uppgift i att bevaka och granska den lokala politiken.

Hallandsposten har i dag en stor räckvidd som papperstidning och genom tidningens hemsida. De senaste åren har även sociala medier blivit en viktig kanal för tidningsbranschen och för att ytterligare nå fler läsare lanserar nu ledarsidan en sida på Facebook, HP Ledare, där texter och inlägg kommer att delas framöver.

Den som gillar eller följer sidan på Facebook kan ta del av ledartexter och kolumner och även lägga in egna kommentarer.

Väl mött på HP Ledare – där fortsätter samtalet.