Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads kommuner växer så det knakar. Här byggs det ett nytt bostadsområde, Ranagård. Bild: Jari välitalo
Halmstads kommuner växer så det knakar. Här byggs det ett nytt bostadsområde, Ranagård. Bild: Jari välitalo

Hur kan Halmstad utvecklas hållbart?

Hållbar stadsutveckling är temat för ett samtal på Halmstads stadsbibliotek.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Halmstads kommun har växt så det knakar de senaste decennierna. Inte nog med att det år efter år slås nya befolkningsrekord så växer det också fram helt nya stadsdelar, som till exempel Ranagård. Och det finns inget som pekar på att utvecklingen av kommunen håller på att sakta av. Detta ställer nya krav på kommunen, och på de som planerar och bygger staden. Hur kan Halmstad se ut i framtiden om staden ska utvecklas på ett hållbart sätt? Och vad är egentligen hållbar stadsutveckling?

De frågorna kommer att vara i centrum för ett panelsamtal på Stadsbiblioteket i Halmstad på torsdag den 13 april. Rubriken för samtalet är ”Hållbar stad – hur tänker, planerar och bygger man?” och deltar i samtalet gör Andreas Eggertsen Teder, hållbarhetsspecialist på White arkitekter, Anders Carlsson, hållbarhetschef på Derome, Olof Selldén planchef på Halmstads kommun samt Ingrid Bergelin från Klimatnätverket södra Halland.

Samtalet ingår i serien Klimatet & vi. Det börjar klockan 18 och håller på till 19.30 inklusive en frågestund. Undertecknad medverkar som samtalsledare. Välkomna.