Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jonas Bergman är nu återigen ordförande i kommunstyrelsen. Bild: Jari Välitalo

Halmstads ovissa läge är nu löst

Kommunen har en ny politisk ledning.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal.

Jonas Bergman (M) är nu återigen vald till kommunstyrelsens ordförande i Halmstad. Därmed avslutas en drygt två veckor lång ovisshet om hur kommunen ska styras de kommande fyra åren.

Visserligen var utfallet i tisdagens fullmäktige väntat efter att Krissi Johansson (S) i förra veckan valt att avsäga sig ordförandeposten, men att det nya styret nu formellt är på plats är välkommet.

Till posten som förste vice ordförande i kommunstyrelsen valde SD att ta strid och nominera sin gruppledare Fabio Ishaq. Men han fick se sig klart besegrad i den slutna omröstningen där Jenny Axelsson (C) fick flest röster.

Därefter valdes enhälligt Krissi Johansson till kommunstyrelsens andre vice ordförande.

Men säg den ordning som varar för evigt. Strax innan fullmäktige skulle avslutas ställde sig någon upp på åhörarläktaren och började larma och göra sig till – högljutt.

Det var tidigare riksdagsledamoten för Ny demokrati, John Bouvin, som framförde ett obegripligt budskap om demokrati. Tilltaget spred ett visst obehag och hör verkligen inte hemma i en demokratiskt vald församling. John Bouvin kommer att polisanmälas för störande av allmän sammankomst – med rätta.