Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HP bjuder återigen till till valdueller. Här en bild för fyra år sedan i Laholm. Bild: Jonatan Gernes
HP bjuder återigen till till valdueller. Här en bild för fyra år sedan i Laholm. Bild: Jonatan Gernes

Hallandsposten bjuder in till korta valdueller

Med start på måndag den 29 augusti bjuder Hallandsposten in till tre valdueller i Hyltebruk, Laholm och Halmstad.

Det här är en ledarartikel. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Det är de ledande politikerna i Hylte, Laholm och Halmstad som ska möta varandra i en valduell. Varje debatt börjar klockan 12 och håller på i en halvtimme. Huvudfrågan är hur politikerna vill att respektive kommun ska styras de kommande fyra åren.

I den första duellen i Hyltebruk möts Ronny Löfquist (S) och Anna Roos (C), och platsen är vid gamla idrottshallen på Skolgatan i Hyltebruk. Därefter på tisdagen 30 augusti blir det en valduell på Stortorget i Laholm där Ove Bengtsson (C) och Kjell Henriksson (S) möts. Och på onsdag den 31 augusti hålls den sist debatten på Stora torg i Halmstad där Anna Fallkvist (M) och Stefan Pålsson (S) medverkar. Alla dueller inleds som sagt klockan 12.

Det kan i valrörelsen vara svårt få grepp om valets viktigaste frågor, och syftet med valduellerna är att få en kort sammanfattning på kommunal nivå.

Tanken är också att duellerna ska vara lättillgängliga för väljarna och förhoppningen är att det ska bli spännande debatter.

Undertecknad leder de tre debatterna, och Hallandsposten kommer att livesända duellerna för dem som inte kan vara på plats. Man kan även se dem i efterhand på vår webb.