Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här kan småindustrier ge plats för nya bostäder. Bild: Jari Välitalo
Här kan småindustrier ge plats för nya bostäder. Bild: Jari Välitalo

Mattias Karlsson: Förtätning är framtiden för Halmstad

Planerna på 120 nya bostäder i Halmstad ska välkomnas.

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Ut med industrier och in med bostäder. Så kan planerna på 120 nya bostäder nära Halmstad arena beskrivas. Som HP nyligen rapporterat så har planerna på att bygga nya lägenheter utmed Östergårdsgatan ett stenkast från Halmstad arena kommit ett steg närmare att bli verklighet i och med att samhällsbyggnadsutskottet har beslutat att förslaget till ny detaljplan ska skickas ut till granskning.

Det är fastighetsägaren Johan Klasén som vill omvandla det aktuella verksamhetsområdet med småindustrier och kontor till ett bostadsområde. Därmed kommer området förtätas och även att bebyggas på höjden. Det är precis så en stad som Halmstad bör utvecklas.

Halmstads kommun växer så det knakar men det har saknats attraktiv mark att bygga nya bostäder på. Därför ska givetvis planerna på att bygga 120 bostäder välkomnas. Att många av bostäderna dessutom kommer att vara studentlägenheter är extra bra då boendesituationen för studenter i Halmstad är svår.

Dessutom är det bra att flytta ut industrier och ersätta dem med nya bostäder. Det är tidens melodi för centrala Halmstad.

Politikerna är positiva till byggplanerna, och det finns en fastighetsägare som vill satsa. Nu återstår i stort sett bara att detaljplanen kommer på plats och därefter ett godkänt bygglov så kan spaden sättas i marken.

Det är ett litet steg för Halmstads kommun men ett stort steg för de Halmstadbor som i framtiden kan sätta bo på Östergård.