Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Göteborg bär kommunfullmäktiges ordförande en guldkedja. Bild: Elisabeth Alvenby
I Göteborg bär kommunfullmäktiges ordförande en guldkedja. Bild: Elisabeth Alvenby

Kent Nilsson: Ett inköp som engagerar

Frågan är vad som händer härnäst med köpet av borgmästarkedjan?

Det här är en ledarartikel, som uttrycker åsikter från Hallandspostens ledarredaktion. HP:s ledarredaktion är oberoende liberal. Här kan du läsa fler ledarartiklar.

Det blev dålig stämning under torsdagens kommunfullmäktigemöte i Halmstad. Det som först såg ut att bli ett rutinmässigt och lugnt möte blev i stället känslomässigt och på sina håll ilsket. För ovanlighetens skull var det presidiet som var måltavla för kritiken. Allt detta på grund av ett dåligt förankrat beslut om att beställa en så kallad borgmästarkedja.

Kostnaden på 80 000 kronor må ha retat upp politikerkolleger från allehanda partier, men framför allt är det nog själva symbolvärdet av att utsmycka kommunfullmäktiges ordförande med guld som väckt irritation. Därtill kommer att medlemmarna i presidiet helt tycks ha missat att förankra denna borgmästarliknelse i sina egna partigrupper.

Frågan är vad som händer härnäst med köpet av borgmästarkedjan? Det är förstås lätt att raljera över frågan. Därför överlåtes ärendet för vidare handläggning av våra nyårsrevyer.