Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Win-win-lösningar låg bakom satsningarna

Här behövs förtydligande: Kommunen har inte hjälpt HFG specifikt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I HP 24/11 finns en stor artikel med text och bilder gällande Halmstad GF och GF Nissaflickorna som är missnöjda över att de saknar en egen specialhall. (Även Oskarströmsgymnasterna omnämns men är dock ej med i bild.)

Det sägs att det råder stor orättvisa i kommunen vad gäller specialhallar för gymnastik. Speciellt de förstnämnda ovan känner sig missgynnade. En missunnsamhet framskymtar mot Halmstad Frigymnaster (HFG) som förfogar över ”Gymnastikens Hus” (GH) i Söndrumshallen med två stycken specialhallar.

De missnöjda vill ha rättvisa enligt logiken: ”Vi är större än dom. Har dom ska vi också ha!” ”Kommunen måste hjälpa oss eftersom kommunen har hjälpt HFG”.

Här behövs förtydligande: Kommunen har inte hjälpt HFG specifikt.

Varför byggdes en specialhall för gymnastik 1985 och varför i Söndrumshallen?

Det var en ”win-win”-lösning för: kommunen, Söndrumshallen och Halmstads tävlingsgymnaster (ej enbart HFG!). Kommunen gav Söndrumshallen önskat driftbidrag mot att en av sex tennishallar avsattes för gymnastik, Söndrumshallen räddade ekonomin, tävlingsgymnasterna fick sin hall.

HFG hade drivit frågan om ett GH i flera år med goda skäl: HFG var i svensk topp både i manlig artistisk gymnastik och i trupp, herrar, med bland annat segrar i USM, JSM och SM.

Kommunen stod för bygget, 685 000 kronor. HFG fick stå för redskap, med mera, cirka 200 000 kronor.

Varför byggdes Söndrumshallen ut inklusive en ”kombihall” 2001–2002?

Än en gång var det en ”win-win”-lösning för: kommunen, Söndrumshallen, Söndrums tennisklubb, Halmstad badmintonklubb och HFG. I kommunen rådde stor brist på idrottshallar. Temporärt kunde en ”kombihall” i Söndrumshallen vara en dellösning. Kommunen gav Söndrumshallen ökat driftbidrag, Söndrumshallen byggde ut med två tennishallar, en badmintonhall medan en tennishall blev en ”kombihall” för gymnastik, innebandy, innefotboll, med mera (nuvarande trupphall).

Det behövs utan tvekan ytterligare en specialhall för gymnastik i Halmstad. Förhoppningsvis lyfter de missnöjda föreningarna fram egna meriter och sakskäl snarare än att titta snett på Halmstad Frigymnaster.

Lars-Gunnar Wirdheim

f.d. ordförande och f.d. klubbdirektör

i Halmstad Frigymnaster