Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Volleybolltränaren – titta på pingis

Hylte/Halmstad Volley och P-A Sääf , tränare i Falkenberg, borde gå och titta på pingis.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I pingis gäller fairplay, man ändrar domarens beslut om man felaktigt blivit tilldömd en poäng till exempel genom en kantboll. Man är självklart också tyst när motståndaren servar. I Hylte så står både spelare på plan (sex stycken) och lika många avbytare och gapar och skriker innan motståndarna skall serva! Dålig stil och inte fair play!

Vid ett tillfälle rörde sig en Hyltespelare ut mot sidlinjen och fick en smash på sig som gjorde att bollen gick utanför.

Då vänder han sig snabbt om för att springa in och fira med sina lagkompisar som om att de vunnit poängen! Nu såg domaren vad som hände, men bara tanken att fuska till sig poäng på det viset.

Man gör liknande saker hela tiden, smashar Hylte precis utanför någon linje så springer man samman och firar, för att lura domaren.

Skribenten gillar inte allt han ser på volleyboll-planen.. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nu till P-A Sääf:

Du kanske också borde gå och kolla pingis och se hur många framgångsrika ledare coachar sina spelare. Lugnt och sakligt och försöker att sporra dem hela tiden. Man kan ju förstå att de unga spelarna i FVBK blir nervösa när du står och skäller vid sidan av plan, under bollarna, eller när nån spelare byter eller i pausvilan.

Många gånger hörs det långt upp på läktaren!

När man efteråt läser om matchen på nätet så har ni låst in er och gått igenom matchen. Sääf säger att spelare fått ”psykisk härdsmälta”, att de ”saknar noggrannhet i sitt arbete” och ”att det känns så nervöst som om vi inte är förberedda”.

Och gnällande över missade servar.

Då kan man ställa den, i alla fall för mig uppenbara frågan: Är inte det ditt ansvar? Man kommer ihåg Ismo Peltoarvo som gick med sin mapp längs med sidlinjen, kunnig och lugn som gjorde spelarna trygga och fick dem att prestera. Aldrig att han höjde på rösten och skrek och gapade, ej gick han heller inte ut i media och kritiserade sina spelare.

Volleybollvän sen många år