Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En Falun gong-utövare demonstrerar i bur under politikerveckan i Almedalen 2017. Bild: Henrik Montgomery/TT
En Falun gong-utövare demonstrerar i bur under politikerveckan i Almedalen 2017. Bild: Henrik Montgomery/TT

Visa Kina att övergreppen är fel

Kinas kommunistregim är hyperkänslig för allt som har med Falun Gong att göra.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Den 20 juli har det gått 22 år sedan Kinas kommunistregim inledde förföljelsen av Falun Gong. Planen var att utplåna den andliga metoden på några månader. Så blev det lyckligtvis inte. Falun Gong utövas alltjämt runt om i Kina och i hela världen. Utövarna strävar dagligen efter att leva enligt ledorden sanning, godhet, tålamod och förbättra såväl fysisk som psykisk hälsa.

Utifrån vad man läser i svensk media kunde man tro att förföljelsen har upphört. Men förtrycket och dödandet pågår fortfarande i stor omfattning.

Kinas kommunistregim är hyperkänslig för allt som har med Falun Gong att göra och det räcker att en kines delar ut ett informationsblad om förföljelsen för att han eller hon ska fängslas. Tusentals utövare torteras, mördas och faller offer för organskörd. Och även om många kineser anser att Falun Gong är bra och att förföljelsen är fel, ska man inte tro att kommunistpartiet kommer att upphöra med förtrycket.

Den demokratiska utveckling som många hoppades på när Kina började växa ekonomiskt har uteblivit. Kinas kommunistregim är och kommer alltid att förbli kommunistisk.

Därför finns det inget sätt att förändra Kina än att ta avstånd från Kinas kommunistparti, avbryta ekonomiska och andra samarbeten med den röda draken och visa att vi inte längre accepterar övergrepp mot oskyldiga människor.

Hans Bengtsson