Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Havsbaserade vindkraftverk i Lillgrund vindkraftpark söder om Öresundsbron.  Bild: Johan Nilsson/TT
Havsbaserade vindkraftverk i Lillgrund vindkraftpark söder om Öresundsbron. Bild: Johan Nilsson/TT

Vindkraftverk är vår räddning

Det största felet som gjorts är att lägga ner något som fungerar innan alternativen finns framme, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I dag behövs verkligen all möjlighet att generera el för att vi vanliga inte ska betala halva vår lön för att ha det varmt.

Jag blir duktigt provocerad av att man lagt ner elproduktion i Sverige och Tyskland av rent populistiska skäl. Detta ämnet lämnar jag men det borde följas upp och utdelas straff för detta.

Det är stort påhopp på Cementas anläggning på Gotland som med minsta möjliga marginal fått möjlighet att fortsätta bryta kalk för cementtillverkning. Cementproduktionen är en av de absolut största aktörer som släpper ut CO2 och ska givetvis stängas ner.

Vindkraftverk är vår räddning i dag och gärna placerad till havs, jag väljer bort att ta upp vilka resurser och utsläpp som alstras vid pinnen och propellern som sticker upp ovanför vattnet.

Är man medveten om att det krävs 5 000 ton betong för varje vindmölla som sätts upp? På Middelgrund planerar man att bygga 50 nya vindkraftverk, det vill säga 250 000 ton betong. Kan vi ersätta betongen med något annat?

Det största felet som gjorts är att lägga ner något som fungerar innan alternativen finns framme. De som var delaktiga i besluten är inte kvar på styrande poster men vi avlönade dem och de är fria från ansvar.

Spelwilly