Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Jessica Gow/TT

Vill man inte att folk ska få ett arbete?

När Sverigedemokraterna, Moderaterna samt Kristdemokraterna röstade för statsbudgeten för Sverige i höstas, visade man sin okunnighet och oförståelse för behovet av till exempel Arbetsförmedling, Arbetsmiljöverket med mera.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att dra ner hjälpen till de människor som behöver stöd är signifikant för dessa partier. Dessa partier bryr sig inte om de som arbetar och är arbetslösa.

Att man nu signalerar från Arbetsförmedlingen att stänga ner 132 kontor runt om i landet kommer att ge följdverkningar för kommuner och arbetssökande samt människor som får sin inkomst via arbeten.

Arbetsförmedlingens arbete är inte bara att förmedla arbeten utan det är många olika funktioner som förmedlingen har, vilket tydligen inte dessa tre partier inte är insatta i. Vill man inte att människor skall få ett arbete? Alla människor är inte lika utan människor behöver stöd och uppmuntran för att skaffa och ordna ett arbete.

Det man får hoppas är att regeringen och dess stödpartier röstar för en förstärkt budget till hösten för att man förstärker Arbetsförmedlingens resurser, men även till de myndigheter som hjälper människor.

Jan Claesson

aktiv Socialdemokrat

LÄS MER: Ett 40-tal sägs upp från Arbetsförmedlingen i Halland