Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Beach enduro på Östra stranden i Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Beach enduro på Östra stranden i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Vilket parti tar parti för östra Halmstad?

En planerad bro över Nissan genom söder kommer fördärva denna miljö bara för att bilpendlare som jobbar på östra sidan, men bor på västra, behöver vänta fem minuter mer under rusningstrafik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Östra Halmstad är den folktätaste stadsdelen i Halmstad. Skulle ett parti få deras röster är valsegern klar. Trots detta koncentrerar politikerna sig på västra Halmstad där väljarna hörs mest. Östra Halmstad med omkringliggande samhällen har åsidosatts. PFAS-förgiftning kring Eldsberga och Trönninge har tillåtits, sopstation på Vallås förstör boendemiljön och Fyllinge har fått flera störande sopdeponier bredvid.

En ny trafikled klyver östra Halmstad mot havet. En planerad bro över Nissan genom söder kommer fördärva denna miljö bara för att bilpendlare som jobbar på östra sidan, men bor på västra, behöver vänta fem minuter mer under rusningstrafik.

Även Östra- och Västra stranden fördärvas. På Östra stranden har nära en kilometer tagits i anspråk och fyllts ut av smutsiga jordmassor som det tillåts bedriva motortävlingar på. Tillika har Västra stranden otjänligt vatten av sitt stinkande reningsverk men som kommer lösas med att det flyttas till östra Halmstads hamnutfyllnad.

Segregationen är stor i staden, sannolikt för ovan nämnda orsaker. Det går inte bygga billiga hyresrätter i Eketångaskogen för att några grannar rastar sina hundar där, eller de inte vill ha ett nytt låginkomsttagarområde som granne. Ett vackert område där många kan tänka sig bo i. Infrastrukturen blir inget hinder. Se hur öster löst det med stora flerfilsvägar genom tätbebyggda bostadsområden.

Sammantaget har kommunen satsat allt på västra Halmstad och fördärvat för östra med omnejd. Så det parti som tar parti för östra Halmstad och segregationsproblematiken kommer snart att styra staden.

Uppväxt på väster