Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten efterlyser mer information om Lagaholmsskolan i Laholm. Bild: HP/arkiv
Skribenten efterlyser mer information om Lagaholmsskolan i Laholm. Bild: HP/arkiv

Vilka problem döljs på Lagaholmsskolan?

Vilken arbetsplats för vuxna skulle kunna fungera om mer än var fjärde anställd kände sig otrygg på sin arbetsplats?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Problem på Lagaholmsskolan har vid flera tillfällen påtalats av föräldrar till barn som går på skolan. En del föräldrar har valt att hålla sina barn hemma någon dag som en protest mot situationen.

Nyligen har en enkät genomförts för skolans elever som redovisades för ett tag sedan. Utbildningschefen i Laholm var nöjd med enkätens resultat. Han konstaterade att 73 procent av eleverna kände sig trygga på skolan vilket han tyckte var ok. Att 73 procent kände sig trygga på skolan innebär att mer än var fjärde elev kände sig otrygg! Hur kan utbildningschefen tycka att det är ok? Vilken arbetsplats för vuxna skulle kunna fungera om mer än var fjärde anställd kände sig otrygg på sin arbetsplats?

Vad är det som är fel på skolan? De vuxna som är anställda på skolan, vad är deras uppfattning. Tycker de att situationen är ok? Varför kommenterar inte de anställda, föräldrars oro. Är deras uppfattning att det inte finns något större problem på eller förtiger de problemen? Det som hittills skrivits i HP om situationen på Lagaholmsskolan har mest varit vad som uttalats av utbildningschefen och berörda politiker.

Här har HP ett bra uppslag till undersökande journalistik. Hoppas på en uppföljning i HP framöver.

Christer H

LÄS OCKSÅ: Efter föräldraaktionen: ”Trygghet är en definitionsfråga”

LÄS OCKSÅ: Elever hålls hemma av föräldrar i protest: ”Vi har fått nog”