Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylteborna slipper en breddad kraftledningsgata. Bild: Bild: Arkiv
Hylteborna slipper en breddad kraftledningsgata. Bild: Bild: Arkiv

Viktig seger för Hallands inland

Svenska kraftnät backar från sitt förslag om att bredda högspänningsledningen mellan Horred och Breared. Detta är ett mycket välkommet besked.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svenska kraftnät backar från sitt förslag om att bredda högspänningsledningen mellan Horred och Breared. Detta är ett mycket välkommet besked för Hylte och Falkenbergs kommuner.

Förslaget i sin helhet innebar att den sju mil långa ledningsgatan skulle breddats rejält. Ett ingrepp som skulle ha drabbat otaliga boende, skogsägare och företag i vårt livskraftiga inland.

Hallands inland är livskraftigt och växande. Här bor du nära landsbygdsskolor och annan kommunal service samtidigt som du alltid har nära till vacker natur. Här finns också många familjer med mindre skogsgårdar.

Vi är glada för att Svenska kraftnät har lyssnat på våra invånare och lagt ner detta sanslösa förslag. Det är en seger för landsbygdsutveckling och sunt förnuft och innebär att inlandet kan fortsätta att växa.

Vi vill tacka alla som engagerat sig, Södra Skogsägarna och LRF för gott samarbete, det går att påverka!

Per Svensson (S)

kommunstyrelsens ordförande Falkenberg

Ronny Löfqvist (S)

kommunstyrelsens ordförande Hylte