Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: TT/arkiv

Vid regn får vi ha gummistövlar för att komma in och ut ur bilarna

Jag bor på Södra vägen i det gula huset som senast byggdes utmed Nissan för sex år sedan. Många av oss fullständigt avskyr den stora tomt som ligger utefter huset.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tomten ägs av kommunen. Ingenting är planerat att göras där, förrän det är klart om det ska bli bro eller tunnel som förbinder söder med öster. Detta har diskuterats i 20 år.

Åtskilliga har kontaktat kommunen om nedanstående utan att få svar. Nu skriver jag i HP för att få utlopp för mångas åsikter.

Tomten har fått tjänstgöra som uppställning av de boendes bilar, då kommunen bara bygger utan att ta ställning till om det finns parkeringar. Visserligen vill ni väl (mest MP) att bilarna ska försvinna helt – kommer inte att ske under överskådlig framtid.

Så vart vill jag komma? Jo, jag har ringt ett antal gånger till kommunen och bett er åka hit och titta. Eller . Fler än jag har ringt till er, det vet jag. Gå hit efter ett regn – inte när solen skiner och lunchen på Söderfamiljen är klar.

Tomten har så stora gropar och höjdskillnaden mellan väg och tomt är så stor, att vi snart inte kan köra ner med bil. När det regnar, som det oftast gör, får vi ha gummistövlar för att komma in och ut ur bilarna. Titta också på huset som byggdes allra senast, bakom vårt gula hus – där står hela tomten under vatten och det är en mindre sjö!

Detta kunde varit en stor och bra plats för dem att ställa sina bilar på. O m ni ändå inte nu tänker bygga eller använda tomten för bro eller tunnel – hjälp oss under tiden så att det ser anständigt ut.

Tänk också på att biltrafiken ökat oerhört sen Najaden kom till.

Dessutom har det blivit uppställning för husvagnar, även övernattande sådana i sommar. Flest fanns här 16 stycken. Då menar jag inte de som eventuellt bor i vårt hus och har husbil, kanske som enda fordon och mindre sådana. Här står även bland annat släpvagnar, båt-trailers och mycket annat. Är det inte er skyldighet på kommunen att be polisen avhysa dessa?

Det ser dessutom bedrövligt ut när folk vandrar utmed prinsens stig. Jämna ut tomten och packa till, kan väl inte kosta många kronor.

Sonja