Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laholms kommun och dess invånare kommer även i fortsättningen att värna om vår strand med dess biltrafik, skriver Astrid Paulson. Bild: HP/arkiv
Laholms kommun och dess invånare kommer även i fortsättningen att värna om vår strand med dess biltrafik, skriver Astrid Paulson. Bild: HP/arkiv

Vid den bilfria zonen fanns aldrig några badare – varför?

Stranden sköts med beundran.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Undertecknad har bott i Mellbystrand från 1955 till 2015, alltså 60 år. Mellan 1962 och 2000 drev min man Bror Paulson mäklarfirma tillsammans med sommaruthyrning. Som mest hade vi cirka 200 stugor som vi hyrde ut veckovis till svenskar men även många tyskar. Överhuvudtaget diskuterades aldrig trafiken på stranden.

När jag blev ensam 2009 cyklade jag mycket på stranden. Den hade då blivit uppdelad i bilzon och icke bilzon. Jag förundrades mycket över att vid den bilfria zonen fanns aldrig några badare. Varför?

Jag tycker att Laholms kommun tillsammans med privata markägare som i stort sett äger hela stranden sköter den med beundran.

Ni som sitter på länsstyrelsen i Halmstad, hur många av er har besökt nämnda strand? Lägg ner ert tyckande och miljötänkande.

Laholms kommun och dess invånare kommer även i fortsättningen att värna om vår strand med dess biltrafik.

Astrid Paulson

LÄS OCKSÅ: Markägarförening vill folkomrösta om strandtrafik

LÄS OCKSÅ: Stor uppslutning vid manifestation för bilstranden i Mellbystrand

LÄS OCKSÅ: Ilska över länsstyrelsens beslut om strandtrafiken