Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen, skriver två representanter för partiet. Bild: TT/arkiv
SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen, skriver två representanter för partiet. Bild: TT/arkiv

Vi vill inte använda kyrkan som en politisk plattform

SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”En kyrka för alla eller bara för vissa?”, 10/9.

Jesper Eneroth (S) och Markus Svensson (S) anför i insändaren en rad floskler och förtalsliknande lögner om Sverigedemokraterna. Fakta är att vi utifrån Bibelns uppmaning inte vill göra skillnad på människor och dess värde, vi vill tillämpa den bibliska förvaltarskapstanken vad gäller samfundets ekonomi, kulturarv, skogsbruk med mera. Vi vill inte använda kyrkan som en politisk plattform till skillnad från Socialdemokraterna. S skyr inga medel för att behålla makten över Svenska kyrkan.

S menar att "viktiga värden står på spel" i kyrkovalet. Det är sant. S släpper in imamer att predika i våra kyrkor, vill öppna för samarbeten med, och är beredda att sälja kyrkor till, islamistkopplade organisationer. Det är viktiga värden vi aldrig kommer att kompromissa kring. Svenska kyrkan ska vara en klassisk kristen konservativ kyrka som fokuserar på sina bekännelseskrifter, dess kristna tro och lära – inte andra religioner.

S menar att alla ska känna sig hemma i Svenska kyrkan. Det låter bra, men i praktiken har medlemmar i kyrkan som – hör och häpna – har en vanlig kristen tro på Jesus på biblisk grund, frysts ut av den vänsterliberala ledningen i kyrkan. Socialdemokraternas ord om att alla ska känna sig välkomna är bara tomt prat, ett hyckleri utan dess like. Vi vill att Svenska kyrkan ska möta hela det svenska folkets andliga behov, oavsett vem du är eller vad du har med dig i bagaget. Alla som vill ska kunna söka Guds nåd och omvändelse till den kristna tron.

S tillskriver oss som högerkonservativa och att vi vill vrida klockan tillbaka. Här avslöjar S sin okunskap. S vill att kyrkan ska ersätta den tidlösa och heliga skriften, Bibeln, och hela den kristna tron med sin progressiva ideologiska vänsterliberala politiska agenda. S vill få detta att handla om rikspolitiska frågor, medan vi vill att kyrkan i grund och botten ska handla om teologiska frågor. SD vill varken driva kyrkan höger, vänster, bakåt eller framåt utan låta den baseras på Svenska kyrkans bekännelseskrifter och guds tidlösa ord, och ur det följa den kristna missionsbefallningen.

Aron Emilsson (SD), gruppledare SD i kyrkomötet

Ann-Helene Djivjak (SD), ledamot kyrkorådet och kyrkofullmäktige i Laholms pastorat, ledamot i Göteborgs stiftsfullmäktige