Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi är medvetna om att personalen har det tungt, tufft och mycket att göra ute i verksamheterna och vi driver i vår politik på att det ska bli en förändring, skriver Fredrik Jensen och Marita Johansson. Bild: Bertil Ericson / TT
Vi är medvetna om att personalen har det tungt, tufft och mycket att göra ute i verksamheterna och vi driver i vår politik på att det ska bli en förändring, skriver Fredrik Jensen och Marita Johansson. Bild: Bertil Ericson / TT

Vi vill göra det bättre för dem som arbetar i verksamheterna

Vi är medvetna om att personalen har det tungt, tufft och mycket att göra ute i verksamheterna och vi driver i vår politik på att det ska bli en förändring.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Till signaturen "trött och frustrerad vårdpersonal", 12/1.

En hel del av oss i regiongruppen för Socialdemokraterna kommer ifrån eller arbetar fortfarande i vården.

Vi vet, och har själva upplevt, att det har varit hög arbetsbelastning före och under pandemin. Det har inte har blivit enklare med den nu höga smittspridningen som är nu av inte bara covid utan även RS och influensa.

Vi är medvetna om att personalen har det tungt, tufft och mycket att göra ute i verksamheterna och vi driver i vår politik på att det ska bli en förändring. Att det ska bli bättre för dem som arbetar.

Som exempel så la vi 2019 fram en motion om att Region Halland skulle arbeta aktivt för att bli den bästa arbetsgivaren för sin personal. Tyvärr röstades denna ned av M, KD, L, C och SD.

Vi socialdemokrater i Region Halland var från början emot beslutet att göra skillnad i ob-ersättning och veckoarbetstid emellan undersköterskor och sjuksköterskor. Vi tror inte på att splittra utan vill arbeta för att skapa enighet. En ”vi tillsammans känsla” bland dem som arbetar i Region Hallands verksamheter.

Vi kommer fortsätta att arbeta och driva en politik som gynnar de som arbetar – som det arbetarparti vi är.

Vår förhoppning är att vi kan få gehör i sådana här frågor och att vi kan hitta en bred majoritet för att göra det bättre för alla dem som arbetar i Region Hallands verksamheter så att all kompetent och erfaren personal får viljan men också orken att fortsätta att arbeta kvar.

För det är ju så vi skapar och bibehåller en god kvalitet i Region Halland och gör detta till den bästa levnadsplatsen!

Fredrik Jensen (S), USK

Marita Johansson (S), USK