Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Söndrums IP i Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Söndrums IP i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Vi vill bygga ett tryggt och starkt Halmstad

Föreningslivet har något som en kommun eller myndighet inte har – förmågan att fånga upp människor i ett meningsfullt sammanhang, skriver Ella Kardermark (KD) och Henrik Östlund (KD).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Eftersom samhället aldrig är starkare än sin svagaste länk prioriterar vi ett tydligt socialt ansvarstagande. Vi föreslår förstärkningar av socialtjänsten i hela kedjan. Från det förebyggande fältarbetet till myndighetsutövning och basverksamhet.

Socialtjänstens uppgift måste förbli att bekämpa samhällsproblem – inte att bekämpa ekonomiska underskott. Kommunens möjlighet att kunna finansiera en god välfärd hänger starkt ihop med ett välmående näringsliv. En kommun med ett välmående näringsliv har lägre arbetslöshet och bättre skatteintäkter att finansiera kommunens kärnverksamheter med. Därför är näringslivet viktigt för oss.

Vi föreslår att kommunen inför en servicegaranti gentemot näringslivet. Servicegarantin kan innehålla handläggningstider för bygglov och tillstånd, god service och annat som företagare själva tycker är viktigt.

Föreningslivet har något som en kommun eller myndighet inte har – förmågan att fånga upp människor i ett meningsfullt sammanhang. Därför vill vi ge föreningslivet goda förutsättningar.

Vi föreslår nödvändiga lokalinvesteringar på Söndrums IP och vill utreda möjligheten att anlägga ytterligare en fotbollsplan på området. I takt med att kommunen växer, inte minst med det närliggande området Ranagård, riskerar BK Astrio annars att tvingas säga nej till barn som förväntansfullt väntat i kö.

Vi vill även investera i en konstgräsplan på Andersberg. Andersbergs fotbollsförening har kapacitet att fånga upp cirka 400 barn och unga i ett meningsfullt sammanhang året runt om de bara har någonstans att vara. Detta i ett område där en högre andel unga riskerar att hamna i destruktiva miljöer och utanförskap.

Ett gott politiskt ledarskap är att klara av att prioritera. Genom att satsa på socialt ansvarstagande, näringslivet och föreningslivet har vi goda möjligheter att bygga ett tryggt och starkt Halmstad.

Vi lovar inte allt åt alla, men vi håller det vi lovar. Vi är redo att leda Halmstad.

Ella Kardemark (KD), kommunråd

Henrik Östlund (KD), gruppledare