Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Hasse Holmberg / TT

Vi vill att det byggs fler hyresrätter – men inte till vilket pris som helst

Hyresgästföreningens intention är att alla ska ha rätt till en bra bostad till en rimlig kostnad, så låt oss därför göra klart för alla:

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Bygg ett åtta våningar högt punkthus på Vallås”, insändare 11/11.

Den lokala hyresgästföreningen Gamla Vallås är inte emot att det byggs hyresrätter. Detta redogör vi också för i vårt överklagande till kommunen. Man ska inte ta kontexten ur sitt sammanhang som signaturen ”Vallåsbo” gör. Då blir det gärna missförstånd.

Vad vi reagerar emot är att bebygga Vallås 1:1 och Vallonen 2 med ytterligare hyresrätter. Stadsdelen upplever just nu en stor oro för hur Vallås torg inverkat negativt på området och känner att det är ett problem som måste lösas i första hand. Att då bygga ytterligare hyresrätter i nära anslutning till torget tror vi inte är optimalt. I vårt överklagande nämner vi därför andra områden i kommunen, lämpliga för hyresrätter.

Vi är inte emot förändringar men det blir inte alltid som planerat. Man bygger inte automatiskt in trygghet i bostäder, vilket var ett av argumenten i kommunens beslut. För att uppnå trygghet i boendet krävs betydligt större insatser än de kommunen erbjuder i dag. För att hjälpa till i detta arbete har frivilliga, boende över hela området, startat en nattvandringsgrupp, som vi tror kan bidra till en ökad trygghet.

Vi vill att det byggs fler hyresrätter men inte till vilket pris som helst. Det räcker inte med huskroppar. Det behövs mycket mer för att nå ett bra resultat. Med fokus på människan som ska bo, skapas trygghet och trivsel vilket minskar omflyttning och förhoppningsvis höjer hyresrättens status.

Vi vill se ett integrerat boende. HFAB, som kommunalt bostadsbolag, har ett stort ansvar för att så sker. Ett ändrat kösystem skulle avsevärt bidra till integreringen.

Bygg gärna ett höghus i centrum, om det finns någon plats kvar att bygga på. Inrym det med en galleria som öppnar upp och gör centrum levande.

Rigmor Wilderoth

Ordförande i den lokala hyresgästföreningen Gamla Vallås

LÄS MER: Målet är fortsatt fantastiska stadsdelar som är till nytta och glädje för många

LÄS MER: Planer på fler bostäder överklagas – och hyllas

LÄS MER: Nya adressen som snabbt kom in på brottets heta lista