Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vi tar med oss detta till nästa sommar

Vi vill tacka för insändaren ”Ett svek från HFAB att inte ge ungdomarna seriös arbetsledning” i förra fredagens tidning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till ”Vallåsbo”, 30/8.

Kunskap som denna hjälper oss att göra ständiga förbättringar och vi hade därför gärna önskat att ”Vallåsbo” kontaktat oss direkt när hen uppmärksammade detta.

150 sommarjobb är en viktig aktivitet som HFAB har genomfört varje sommar sedan 2011. Den ger våra hyresgästers barn en möjlighet att få in en första fot på arbetsmarknaden och samtidigt tjäna lite egna pengar. Vi vet också att detta på ett positivt sätt bidrar till bostadsområdets utveckling, när ungdomar får sköta om det egna.

Alla sommarjobbare har gått igenom anställningsintervjuer och introduktioner där vi bland annat informerar om regler för mobiltelefoner. Alla ungdomar har en arbetsledare. Men arbets- ledaren kan inte alltid vara i sommarjobbarnas direkta närhet och ungdomarna har då fått instruktioner om vilka uppgifter de förväntas utföra och på vilket sätt de ska utföras. Det som ett led i att lära sig att ta ansvar. Enligt insändaren har det tyvärr inte fungerat enligt förväntningarna den här dagen på Vallås. Vi tar med oss detta till nästa sommar och blir bättre då.

Per Thronee

projektledare 150 sommarjobb